Cum ar fi sa economisesti bani pe care sa nu-i cheltui niciodata!?

17 Sep

2f2afc829abc49502666668658310233Inainte sa incepem articolul de fata, poate ti-ai dori sa citesti si..

Cum obiceiul unei persoane de a incepe sa economiseasca, spune despre acea persoana ca a acaparat responsabilitatea asupra vietii sale financiare, si se indreapta cu pasi rapizi catre succes.. articolul <aici.>

Cum sa incepi sa economisesti si tu (cel putin 10%) din toti banii tai pe care ii castigi.. articolul <aici.>

Acum haide sa revenim la intrebarea din titlul acestui articol – Cum ar fi sa economisesti bani pe care sa nu-i cheltui niciodata!?

Cum ar fi sa obtii acel sentiment cum ca.. PROGRESEZI!?

Sa observi ca cu timpul, se aduna hartie de 100, dupa hartie de 100, iar ele nu se aduna doar asa.. fara nici o noima..

Cu timpul incep sa prinda un rost, un sens!

Poate ca in privinta primei hartii, a fost cel mai greu sa o pui de o parte, pana te-ai pornit in cele din urma in implementarea obiceiului de a economisi 10% din toti banii tai.

Si la inceput nu era chiar deloc ceva wow.. sa ai doar o singura hartie de 100 de lei, poate 100 de euro sau dolari, pusa de o parte, pe langa toti ceilalti bani ai tai.

Pentru ca ceilalti bani ai tai aveau obiceiul de a se imprastia atat de repede.. si parca apareau tot mai multe optiuni si tentatii de a cheltui si acea hartie de 100, pusa de o parte.

Insa ai reusit sa te stapanesti in cele din urma, sa nu te atingi de ea, iar intre timp ti-a venit al doilea salariu, un alt comision, o alta vanzare, si ai mai pus o hartie de 100 de o parte.

Iar acum prima hartie de 100 nu mai e singura, a inceput sa capete un sens, e completata acum de cea de-a doua hartie de 100.

Si parca te simti mai increzator in fortele tale cand vine vorba de a continua cu obiceiul de a economisi.. acum ca ai doua hartii de 100 si nu doar una.

Spus altfel, desi primul si cel mai important pas (primul pas), a fost facut deja, necesita sa continui pe mai departe fara sa te abati de la noul tau obicei de a economisi.

Mai trece ceva timp iar acum vezi ca ai 5 hartii de 100.

Si simti ca ai ajuns la jumatate de drum! Ce a fost mai greu a trecut.

Esti entuziasmat sa parcurgi si cealalta jumatate de drum, si parca esti mai increzator si mai energic in a face lucrul acesta, acum ca ai acumulat si ceva experienta.

Si in curand ajungi la 10 hartii de 100,  iar acum simti ca ai realizat ceva!

Pentru ca cele 10 hartii de 100 formeaza un intreg!

Am putea spune ca primii tai 1.000 de lei/euro/dolari, formeaza o PRIMA CARAMIDA pe care o poti pune peste FUNDATIE (peste fundatia obiceiului de a economisi totdeauna minim 10% din toti banii tai), iar acum tu ai sentimentul ca incepi sa CONSTRUIESTI ceva!

Si ai putea sa ma intrebi – Bine, bine, Darius! Dar pana cand sa tot economisesc banii!?

Am inteles ca e misto sa economisesti bani fara sa ii cheltui vreodata, chiar accesezi acel sentiment de continuitate si progres. Simti ca realizezi ceva!

Dar ce o sa ma fac cu o gramada de bani ascunsi la saltea!? Pana la urma banii sunt facuti pentru a fi cheltuiti, sa iti aduca bucurie, implinire, fericire, nu!??

Da, ai dreaptate! Intentia de a economisi bani este una nobila!

Insa este doar prima parte dintr-un intreg!

Si ca tot veni vorba de – cheltuitul banilor pe care i-ai economisit – am o veste extrem de buna pentru tine!

Ai fi surprins sa iti spun ca – Tocmai cheltuitul banilor te poate face bogat!

Da, ai auzit bine! Cheltuitul banilor te poate face bogat!

Insa.. depinde foarte multe de felul in care cheltui banii!

Atat oamenii bogati cat si cei saraci, cu totii cheltuie banii.

Doar ca.. exista o mare-mica diferenta intre FELUL in care cele doua categorii de oameni, CHELTUIE banii.

Deci.. intrebarea cheie care se ridica este – Cum sa cheltuiesti banii pe care i-ai economisit atat de greu (poate chiar te-ai abtinut sa nu iti cumperi anumite lucruri de ei), dupa o perioada atat de lunga de timp!?

ESTE FOARTE IMPORTANT SA CHELTUI BANII ECONOMISITI, NUMAI SI NUMAI PE ACTIVE, CARE POT SA CREEZE PENTRU TINE NOI SURSE DE VENIT!

Este foarte important sa cheltuiesti banii numai in acest fel!

Sa iti dau un exemplu de activ pe care sa iti cheltui banii economisiti, in asa fel incat odata achizitionat acel ACTIV, poate sa creeze NOI SURSE DE VENIT pentru tine.

O proprietate imobiliara. Un apartament sau o garsoniera.

Gandeste logic. Tu ai un salariu (indicat ar fi sa ai mai multe surse de venit), iar din acel salariu pe o perioada de timp (cativa ani buni pentru ca lucrurile scumpe nu se obtin usor), ai reusit sa economisesti pentru o garsoniera.

Si ti-ai achizitionat o garsoniera.

Acum, pe langa salariu, mai ai si un VENIT PASIV de 200 de euro sa zicem, din chiria pe care ti-o procura lunar, noua ta garsoniera.

Cum procedezi in continuare!?

Sa spunem prin absurd, ca tie in aceasta perioada de timp de timp de 10 ani (in care ai economisit lunar 200 de euro si ai ajuns la suma de 24.000 de euro, cu care ti-ai cumparat acea garsoniera), nu ti-a mai crescut salariul chiar deloc. E un caz ipotetic.

Adica din vechiul tau salariu poti sa economisesti in continuare si acum, insa doar 200 de euro lunar si nimic mai mult.

Insa.. pe langa cei 200 de euro economisiti lunar, ii mai ai si pe ceilalti 200 de euro proveniti din chiria pe care ti-o procura lunar, noua ta garsoniera.

Asadar, ai ajuns la pragul in care ti-ai dublat, literalmente, suma de bani pe care o poti economisi lunar.

Ce faci in continuare!?

Nimic special.

CONTINUI SA ECONOMISESTI!

DOAR ITI VORBEAM DESPRE BANI ECONOMISITI PE CARE SA NU II CHELTUI NICIODATA!

Chiar daca dupa momentul in care ti-ai cumparat acea garsoniera cu banii economisiti in prima faza, te-ai ales cu senzatia cum ca esti nevoit sa – incepi cu obiceiul de a economisi de la zero..

Tu nu ai inceput nicidecum de la zero cu acest obicei! Defapt, continui!

Doar ca banii economisiti in prima faza s-au transformat intr-un activ (garsoniera).. si ghici ce!?

Acum, acei bani economisti, nu mai stau pe degeaba precum o faceau inainte, ci incep sa ECONOMISEASCA BANI ALATURI DE TINE, prin faptul ca iti aduc lunar chirie.

ACUM AI BANII TAI, CARE INCEP SI EI SA ECONOMISEASCA BANI PENTRU TINE!

Cat te ai si pe tine, care economisesti bani pentru tine!

Ti-ai dublat fortele spus altfel.

Probabil ca intrebarea cheie ar fi – Pana cand continui cu obiceiul de a economisi bani, pe care sa nu ii cheltui niciodata!?

Raspunsul este:

PANA CAND AI INDEAJUNS DE MULTI BANI, CARE SA ECONOMISEASCA BANI PENTRU TINE!

Iar din O PARTE DIN ECONOMIILE pe care le fac banii tai pentru tine, tu iti permiti sa iti creezi un STIL DE VIATA, in care nu mai necesita sa muncesti!

AI INDEAJUNS DE MULTI BANI, CARE ECONOMISESC BANI PENTRU TINE, INCAT TU NU MAI ESTI NEVOIT SA MERGI LA MUNCA!

Asta inseamna ca nu mai economisesti bani, pe care sa nu ii cheltui niciodata!!?

Nicidecum!

Cea mai mare parte din economiile pe care le fac banii tai pentru tine, le pui tot in contul ECONOMIILOR PE CARE NU LE CHELTUI NICIODATA (adica iti cumperi o a doua garsoniera, o a treia, iti deschizi o afacere, faci alte investitii)..

Doar ca acum, in timp banii tai fac economii pentru tine, NU MAI ESTI NEVOIT SA MERGI LA MUNCA PENTRU BANI!

Desigur, doar daca iti doresti sa nu mai mergi la munca!

Pentru ca daca iti doresti sa mai mergi si la munca, pe langa banii tai care fac economii pentru tine, tu poti sa aduci intotdeauna alti bani noi, pe care sa ii pui si pe acestia sa economiseasca bani, alaturi de ceilalti banii ai tai care economisesc bani pentru tine, in asa fel incat sa cresti si mai mult puterea si impactul banilor care economisesc bani pentru tine!

Asadar, apuca-te de-ndata, sa economisesti bani pe care sa nu-i cheltui niciodata!

Chiar niciodata?

Da, sa nu-i cheltui niciodata!

Pentru ca chiar daca e bine sa te bucuri de anumite lucruri pe parcursul vietii, in cazul in care iti doresti sa ai si URMASI..

Majoritatea persoanelor instarite sunt si responsabile din punct de vedere financiar, lasandu-le urmasilor SURSE DE VENITURI PASIVE, care sa le aduca lunar resurse financiare urmasilor, atata timp cat acestia nu se ating de fundatia acelor active/investitii.

In concluzie, iata inca un motiv pentru care e bine sa te apuci sa economisesti bani, pe care sa nu-i cheltui niciodata!

Daca ti-a placut acest articol si daca vrei sa inveti mult mai multe despre economii si investitii, cat si despre independenta financiara, te las in compania cartii <Filosofia Banilor!> Click pe imaginea de mai jos pentru detalii!

66838639_2447984938593313_4227367272424931328_n

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *