Obiceiul de a economisi 10% este primul semn de inteligenta financiara!

13 Sep

2f2afc829abc49502666668658310233Obiceiul de a economisi 10% din toți banii tăi, este primul şi cel mai important semn de inteligenţă financiară, care poate să prezică dacă o persoană va avea un viitor strălucit din punct de vedere financiar, sau nu.

Ştii de ce este obiceiul de a economisi 10% din toți banii tăi, primul semn de inteligenţă financiară?

Tocmai pentru că lucrează mâna în mâna cu intenţia ta de a acapara responsabilitatea asupra vieţii tale financiare, şi asupra destinului tău financiar.

În momentul în care începi să economiseşti 10% şi să devii responsabil pentru viaţa ta financiară, începi să faci lucrurile să se întâmple intenţionat, în direcţia dorită de tine (direcția bogăției), în contradicţie totală cu felul în care ai procedat până acum, lăsând lucrurile să se întâmple de la sine în voia întâmplării.. (îndreptându-te spre sărăcie).

Cu alte cuvinte, în momentul în care începi să economiseşti 10% din toți banii tăi, începi să devii proactiv (faci lucrurile să se întâmple în direcția aleasă de tine), în loc să rămâi în continuare reactiv.

În cartea Convingerile oamenilor de succes, la secţiunea în care abordez tematica şi filosofia oamenilor de succes când vine vorba de timp, afirm în acea secţiune a cărţii că o persoană începe să se trezească la viaţă, în momentele în care începe să conştientizeze faptul că timpul din viaţa sa, a început să se scurgă.

Startul a fost dat iar nisipul din clepsidra proprie a început să se scurgă, cu mult timp înainte ca persoana respectivă să realizeze acest lucru.

Iar acea persoană se va trezi la viaţă, tocmai pentru că va conştientiza faptul că mâine, va fi prima zi din restul vieţii sale.

Îşi va propune un scop, îşi va trasa un obiectiv, iar începând de mâine va începe să trăiască cum nu a mai trăit până atunci.

Şi asta pentru că a conştientizat faptul că startul din viaţa sa a fost dat, iar zilele îi sunt limitate, pentru atingerea scopurilor şi obiectivelor sale în viaţă.

Tot aşa, aş putea spune, că o persoană începe să se trezească la viaţă din punct de vedere financiar, în momentele în care începe să implementeze obiceiul de a economisi 10% din toate resursele sale financiare.

Persoana respectivă începe să se trezească la viaţă pentru că începe să preia responsabilitatea din domeniul financiar al vieţii, să fie proactiv și să schimbe lucrurile în direcția aleasă intenționat (în direcția bogăției), în loc să mai lase lucrurile la voia întâmplării.

În momentul în care începi să economiseşti, începi să devii responsabil, pentru că începi să manipulezi pentru prima dată banii din viața ta, în așa fel încât să te îndrepți spre bogăție!

Iar acum, am să îţi spun un mare-mic secret al vieţii.

Un om cu cât doreşte să acceseze tot mai multă responsabilitate în viaţa sa, cu atât universul va fi mult mai generos şi mult mai rezonabil faţă de acel om, dându-i să guste tot mai mult din rezultatele şi beneficiile succesului.

În funcţie de toate domeniile vieţii în care acel om doreşte să acapareze responsabilitatea în viaţa sa.

Universul devine generos cu persoana în cauză, cu o rezonabilitate demnă de apreciat la milimetru, în funcţie de cât de multă responsabilitate, doreşte persoana în cauză să acapareze în propia sa viaţă.

Obiceiul de a economisi 10% din toate resursele financiare, nu este responsabilitatea maximă pe care o persoană o poate lua din punct de vedere financiar.

Însă obiceiul de a economisi 10% din toate resursele sale financiare, este primul semn de responsabilitate financiară, pe care îl putem afla la o persoană sau nu.

Obiceiul de a economisi 10% din toți banii pe care îi câștigă, este primul semn pe care îl putem afla la o persoană, care ne va spune dacă acea persoană va ajunge la bogăție sau nu!

Persoana în cauză devine responsabilă tocmai pentru că începe să preia controlul asupra banilor din viaţa ei, în loc să mai continue cu obiceiul de a cheltui toți banii pe care îi câștigă, într-un mod total nesupravegheat!

Începe să economisești și tu chiar de azi (cu proxima ocazie cu care îți intră următorul salariu/venit financiar în cont), pentru că dacă începi să faci lucrul acesta, este cel mai important predictor care spune despre tine că vei ajunge la independența financiară!

Însă atâta timp cât nu implementezi minimul necesar, baza, fundamentul bogăției (nu începi să economisești 10% din toți banii tăi), șansele tale de a ajunge la independența financiară se diminuează extrem de mult.

Cum vei putea să ai vreodată mai mulți bani decât banii pe care îi ai în acest moment, dacă din fiecare salariu/venit financiar pe care îl ai, nu alegi să economisești o anumită parte din bani, pentru tine.. iar acei bani să nu îi cheltui niciodată!?

Așadar, iată, de ce obiceiul de a economisi 10% din toți banii tăi, este primul și cel mai important semn de trezire (responsabilitate) al unei persoane, din punct de vedere financiar.

Iar pentru a începe să acaparezi succesul în oricare domeniu al vieții (financiar inclusiv), prin faptul că devii responsabil, vei începe să acționezi într-un anume fel (care să te ducă spre bogăție), cu totul opus față de felul în care acționai anterior (neeconomisind bani deloc).

Începe să economisești de îndată!

Dacă vrei să aprofundezi ceva mai mult subiectul banilor și să înveți lucruri precum ar fi:

  • cum să economisești 10% din toți banii tăi
  • cum să îți schimbi mentalitatea și obiceiurile financiare în așa fel încât să te îndrepți spre bogăție
  • cum să investești în așa fel încât să ajungi la pragul de independență financiară (pragul în care nu mai ești nevoit să muncești pentru bani)..

Te las în compania cărții <Filosofia Banilor.> Click pe imaginea de mai jos pentru detalii!

66838639_2447984938593313_4227367272424931328_n

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *