Poti privi serviciul ca pe o afacere!?

4 Aug

13450771_1241139712583415_1540876493703417889_nPoti privi serviciul ca pe o afacere?

In primul rand da-mi voie sa-ti spun de ce ti-ai dori sa privesti serviciul ca pe o afacere!

Articolul acesta va face sens pentru tine doar in cazul in care iti doresti ceva cifre de la viata.

In cazul in care iti doresti sa devii Independent Financiar, stii si tu ca sunt mult mai mari sansele sa ajungi la pragul acesta, cu ajutorul unei afaceri, decat cu ajutorul unui simplu loc de munca.

Totusi, chiar daca sunt mult mai mari sansele sa ajungi la pragul de Independenta Financiara, cu ajutorul unei afaceri, Independent Financiar poti sa ajungi si cu ajutorul unui loc de munca!

Cu cat mai mare e salariul, cu atat mai bine.

Insa totusi, daca nu vrei sa te risti prin intermediul unei afaceri, sa ajungi la pragul de Independenta Financiara, pentru ca poate nu stii cum se conduc afacerile, ori poate ca nu-ti doresti o afacere pentru ca.. preferi siguranta unui simplu loc de munca..

Revin la intrebarea din titlul acestui articol – Poti privi serviciul ca pe o afacere?

La figurat vorbind, privind conceptul de ”afaceri” la nivelul acela cotidian, uzual, de strada.. teoretic, tu faci afaceri in fiecare zi cand mergi la munca, iar in urma acestui obicei primesti o oarecare suma de bani lunar.

Insa hai sa privim serviciul ca pe o afacere, la un nivel ceva mai avansat. Sofisticat.

Sa facem comparatia dintre obiceiul tau de a merge la serviciu, si situatia in care tu.. faci afaceri prin investitiile imobiliare.

Adica.. cum vine treaba cu afacerile prin investitiile imobiliare?

Treaba e in felul urmator.

Strangi bani pentru o oarecare perioada de timp, iti cumperi un apartament sau o garsoniera, pe care alegi mai apoi sa le dai in chirie.

Primesti acum la finalul fiecarui luni o oarecare suma de bani.

Chiar daca nu e o afacere clasica, un exemplu aleatoriu ar fi, precum afacerea de a detine un magazin de pantofi..

Afacere in care tu trebuie sa te implici zilnic, sa fii acolo in magazin sa servesti clientii, si sa te preocupi tot timpul sa ai asigurat pentru magazin stocul de pantofi necesar, in depozitul din spate..

Si ideea de a cumpara un apartament sau o garsoniera, pe care sa le dai mai apoi in chirie, tot ca pe o afacere putem sa o privim.

Bine-Bine. Dar cum putem privi ideea de a merge la serviciu, ca pe o afacere?

Simplu.

La fel precum cu ocazia fiecarui salariu tu pui bani de o parte pentru a-ti cumpara un apartament pe care sa il dai in chirie sa iti aduca mai apoi luna de luna bani proveniti din chirii..

Tot la fel sta treaba si cu ideea de a merge in fiecare zi la serviciu, in ideea ca dupa momentul in care ajungi la pragul pensionarii, sa primesti mai apoi bani, luna de luna, pe post de pensie, pentru faptul ca ai muncit ani buni din viata ta.

Asta, evident.. pe langa salariul pe care il primesti luna de luna pana in momentul in care ajungi la pensie.

. . .

La momentul actual ma aflu si eu la pragul in care, din fiecare salariu pun o anumita suma din bani de o parte, in asa fel incat sa pot sa imi cumpar un activ cat de curand.

Doar ca dilema mea este, ce sa imi cumpar pentru prima data?

O garsoniera in Cluj? Sau o cabana la munte?

Ideea se face ca am pus ochii pe o cabana draguta intr-o zona frumoasa la munte, si as dori s-o cumpar eu inainte s-o cumpere altcineva.

Insa, evident, oricine m-ar sfatui sa-mi cumpar mai intai un apartament/o garsoniera pentru viata de zi cu zi, inainte sa imi cumpar o cabana doar pentru distractii ocazionale.

Treaba ar mai fi ca nu pot spune cu siguranta ca peste 10 ani voi fi tot in Cluj Napoca. Sunt tanar, neinsurat, n-am nici o idee ce are de gand viata sa-mi ofere.

Dar cand vine vorba de cabana, timp pentru distractii tot timpul va fi, iar in locatia respectiva unde se afla cabana, ma voi intoarce tot timpul pentru putina distractie, de oriunde din lume as fi.

Dar totusi.. daca imi cumpar un apartament sau garsoniera, chiar daca parasesc Clujul, acel apartament sau acea garsoniera le pot da in chirie, aducandu-mi venit pasiv luna de luna, pe care sa il primesc din nou, oriunde in lume as fi.

Asadar, strict din punct de vedere financiar vorbind, parca tot garsoniera sau apartamentul sunt mai profitabile, decat cabana de la munte.

Iar cu gandul la acea chirie pe care as putea s-o primesc la finalul fiecarui luni de zile, mi-am zis in mintea mea…

. . .

Poi stai asa! Tu oricum muncesti/strangi deja bani pentru un viitor ”apartament ” care sa iti aduca bani mai apoi la finalul fiecarei luni de zile.

Acel apartament se va numi ”pensie”, atata timp cat continui cu munca pana in pragul pensionarii.

Asadar, infiderent ca imi cumpar sau nu un apartament pe care sa-l dau in chirie, un venit pasiv la finalul fiecarei luni tot voi avea, doar ca nu va fi din chirie, ci va fi din pensie.

Pasiv, tot pasiv inseamna.. adica pentru acel venit financiar pasiv, chirie sau pensie, tu esti pasiv, in sensul in care nu mai muncesti pentru acei bani!

Pentru ca ai muncit candva in trecut, indiferent ca ai muncit pentru a strange banii sa-ti cumperi apartamentul, sau ai muncit in cadrul unui serviciu care sa iti ofere mai apoi pensie.

Acum, indiferent ca voi alege sa imi cumpar apartamentul ori cabana, ori poate ca mi le voi cumpara pe ambele dintre ele, lucrul care ma imbucura e acela ca mai devreme sau mai tarziu, eu tot voi obtine un venit financiar pasiv, pe care sa il primesc la finalul fiecarei luni de zile, atata timp cat voi continua cu munca pana in pragul pensionarii.

Iar concluzia acestor ganduri este aceea ca – Da! Intr-adevar! Poti sa iti privesti serviciul ca pe o afacere, care iti va aduce la un moment dat bani la finalul fiecarei luni de zile, fara ca tu sa mai muncesti pe viitor!

Exact la fel precum un antreprenor se chinuie ani buni sa construiasca o afacere, care sa ii aduca si lui bani din momentele in care devine profitabila. 

. . .

Insa gandul meu pentru tine la finalul acestui articol este urmatorul – Ca sa-ti placa si mai mult munca pe care o faci, si sa mergi cu si mai mare drag, in fiecare zi la locul tau de munca..

Da.. poti sa te privesti pe tine, zilnic.. in obiceiul tau de a merge la munca, precum ai fi un mare afacerist!

Pentru ca la un nivel mai mic sau mai mare, pana la urma esti un afacerist!

La fel precum, cel care prin multa munca pe cuprinsul a catorva ani buni de zile se chinuie sa puna o afacere pe picioare, in asa fel incat sa fie capabil la un moment dat sa plece tot timpul in vacanta, pentru ca acum afacerea functioneaza de la sine si ii aduce bani in fiecare luna..

Si tu care muncesti pe cuprinsul a catorva ani buni de munca, vei fi rasplatit in prag de pensionare, cu un venit financiar pasiv in fiecare luna.

TOTUSI.. PRIN ACEST ARTICOL NICIDECUM NU VREAU SA TE DESCURAJEZ SA NU-TI DORESTI CEVA MAI MULT LA UN MOMENT DAT, LASAND POSTURA DE SIMPLU ANGAJAT PENTRU O VIITOARE AFACERE!

Ce te incurajam eu, defapt, cu atat mai mult in cazul in care iti doresti pe viitor sa devii un afacerist..

Este sa te vezi inca de pe acum un afacerist.. chiar daca te afli doar la pragul in care strangi capitalul necesar, din postura unui simplu angajat.

Tot procesul acesta de a strange banii pe post de capital, va fi unul mult mai placut in cazul in care te si vezi, inca de pe acum, pe buna dreptate, un bun afacerist!

Sper ca ti-am fost folositor cu ajutorul acestui articol, iar daca crezi si iti doresti sa aprofundezi ceva mai la adancime subiectul banilor, iti recomand cu cea mai mare incredere cartea <Filosofia Banilor!>

Pe blog vei gasi o gramada de mostre gratuite de pe cuprinsul cartii, insa pentru a comanda cartea, nu ezita sa dai un click <tocmai aici!>

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *