Scapa-te de prietenii cu o gandire limitativa!

27 Jul

66838639_2447984938593313_4227367272424931328_nÎncetează să mai accepţi în compania ta, prieteni sau persoane cu o gândire limitativă.

Fiecare om este totalitatea gândurilor pe care le nutreşte în mintea şi în subconştientul şău.

Gândul este strămoşul oricărei fapte. Ralph Waldo Emerson

Devenim ceea ce gândim, iar lucrul acesta nu mai este o necunoscută.

Dacă ai în compania ta prieteni care sunt de părere că, oamenii bogaţi fură, oamenii bogaţi sunt răi, banii sunt ochiul dracului şi că, nu au nevoie de bani pentru a fi fericiţi.. ţine-te cât mai la distanţă de toţi aceşti – aşa zişi prieteni!

Eu personal, nu aş putea numi o asemenea persoană, ”prieten”, atâta timp cât prin gândirea şi atitudinile sale negative, îmi influenţează propria minte în mod limitativ.

Cel puţin încearcă să explici oamenilor respectivi, că oamenii bogaţi nu fură, ci oferă valoare celorlalţi oameni din jurul lor.

Oamenii bogaţi nu sunt răi, din contră fac lumea mai bună şi viaţa mai satisfăcătoare prin intermediul vocaţiei şi talentelor lor, prin care oferă valoare celorlalţi oameni din societate.

Banii nu sunt ochiul dracului, ci iubirea de bani reprezintă ochiul dracului.

Oricare ar fi pasiunile, capriciile sau autenticitatea ta, oricum ai defini tu fericirea, banii o multiplică.

Necesitatea de a accepta responsabilitatea în viaţa fiecărui om, nu este tocmai un lucru uşor de îndeplinit.

Nu toată lumea poate sau nu toată lumea îşi doreşte să accepte faptul că, banii sunt un rezultat al valorii, şi că fiecare dintre oameni este înzestrat cu un anumit set de abilităţi şi talentele unice, cu ajutorul cărora poate să ofere lucruri valoroase oamenilor din jur, în schimbul resurselor financiare.

Nu este deloc ceva amuzant sau intrigant să începi săpăturile interioare, pentru a-ţi descoperi propria vocaţie acoperită de ani întregi de neresponsabilitate, în care omul a orbecăit pe întuneric şi nu şi-a căutat esenţa, nu şi-a căutat menirea.

Pe unii oameni pur şi simplu îi sperie ideea de a avea o vocaţie.

Iar pe alţii, îi sperie şi mai mult ideea de a se pune la treabă şi a oferi valoare oamenilor din jurul lor, prin intermediul vocaţiei.

Nu toată lumea îşi doreşte să accepte faptul că banii sunt un rezultat al valorii, şi că fiecare dintre noi este înzestrat cu un anumit set de abilităţi şi talente unice, care formează nucleul vocaţiei noastre. Unii preferă mai degrabă scuzele.

Este mult mai uşor şi mult mai confortabil să pretinzi faptul că, banii oricum nu aduc fericirea, oamenii bogaţi fură, iar poate cea mai preferată scuză a săracilor este gândirea că – Banii sunt ochiul dracului.

Este mult mai uşor să pretinzi toate aceste lucruri şi să rămâi în continuare în mediocritatea ta, în mocirla ta, cu riscul de a fi dur; decât să începi să pui osul la treabă.

Şi atunci ce se întâmplă cu oamenii care şi după ceea ce încerci să le explici că, oamenii bogaţi nu fură, banii aduc fericirea, banii în sinea lor nu pot să fie ochiul dracului; ce se întâmplă dacă ei susţin în continuare aceste lucruri, ba chiar au tupeul să îţi spună ţie să te calmezi, chiar să îţi revii.

Spus cu alte cuvinte, să nu mai cauţi să devii un om bogat, pentru că tot o aşchie în pădurea clasei sărace vei rămâne.

Tot al nostru vei rămâne, sărac precum suntem noi, noi nu vrem să te pierdem, nu vrem să devii bogat, ar spune prietenii tăi săraci!

Astfel de oameni trebuiesc instant îndepărtaţi din cercul tău social.

Ştii de ce?

Pentru că omul este totalitatea gândurilor pe care le nutreşte în mintea şi în subconştientul său.

Indiferent dacă gândurile sunt îndreptate spre bogăţie, sau sunt îndreptate spre sărăcie.

Iar dacă în mediul tău eşti înconjurat cu oameni săraci care nu doresc schimbarea, creierul tău este o staţie de recepţie a gândurilor celor din jurul tău.

În acest fel, în cazul în care în jurul tău sunt doar gânduri îndreptate spre sărăcie; care crezi tu că va fi realitatea pe care o vei nutri şi o vei crea cu propria ta minte?

Ai ghicit. Realitatea celor din jur.

Omul este totalitatea gândurilor pe care le nutreşte în mintea sa conştientă şi subconştientă, indiferent că gândurile sunt îndreptate spre bogăţie sau spre sărăcie.

Tragedia este că se poate să devii sărac, iar acest lucru să se întâmple nici măcar datorită gândurilor tale, ci datorită gândurilor interceptate de la prietenii sau persoanele din jurul tău.

Măcar dacă ai fi fost tu cel care îşi construieşte propria soartă, sărăcia în cazul de faţă, ai fi fost responsabil şi pe deplin în control pentru lucrul acesta.

Însă în momentul în care rămâi sărac datorită gândurilor îndreptate spre sărăcie, provenite din partea prietenilor tăi, gânduri pe care tu la rândul tău le interceptezi şi îţi influenţează viaţa, mi se pare cea mai mare penibilitate şi neputinţă care poate să existe în viaţa cuiva.

Încă odată, omul este ceea ce gândeşte. Omul atrage ceea ce este.

Însă este ceva total nenatural ca odată ce te-ai hotărât că vrei să devii unul dintre oamenii bogaţi, tu să fii în continuare înconjurat de oamenii săraci.

Gândurile lor îndreptate spre sărăcie îţi vor altera gândurile tale îndreptate spre bogăţie, pentru că este bine cunoscut faptul că fiecare om posedă în mintea lui, totodată, o staţie de emisie, dar şi o staţie de recepţie, a gândurilor pe care le nutreşte în mintea lui conştientă şi subconştientă.

Fiecare om posedă în mintea lui atât o staţie de emisie, cât şi o staţie de recepţie, a gândurilor pe care le nutreşte în mintea lui conştientă şi subconştientă.

Transmiţi mai departe gândurile tale care sunt valuri de energie, ce pot fi receptate de alte persoane; dar, totodată, mintea ta este în acelaşi timp, o staţie de recepţie.

Mintea ta recepţionează valurile de energie provocate de gândurile oamenilor apropiaţi ţie.

Aşadar, trăind în continuare în mediul oamenilor care nu doresc schimbarea în bine şi emit gânduri îndreptate spre sărăcie, nu doar că îţi vor altera cu gândurile lor, gândurile tale spre bogăţie, dar este ceva nenatural din punct de vedere al atracţiei, ca tu să trăieşti în continuare înconjurat de aceşti oameni săraci.

Fiecare om atrage ceea ce este, iar nu cu mult timp în urmă tu te-ai hotărât că vrei să devii parte a oamenilor bogaţi.

Din acest moment mintea ta trebuie să emită şi să recepţioneze doar gânduri îndreptate spre bogăţie, iar tu să te împrieteneşti şi să fii înconjurat de oameni bogaţi.

Legea congruenţei spune că dacă tu vrei să devii bogat, mintea ta nu mai trebuie să recepţioneze gânduri îndreptate spre sărăcie.

Va fi ceva incongruent pentru psihicul şi existenţa ta, să fii în continuare înconjurat de oameni săraci.

Omul este ceea ce crede el că este, este totalitatea gândurilor lor.

Dacă tu nutreşti gânduri îndreptate spre bogăţie, dar în schimb recepţionezi gânduri îndreptate spre sărăcie din partea celorlalţi, universul devine confuz.

Universul poate să schimbe realitatea pentru tine, în funcţie de realitatea care este în mintea ta.

În schimb dacă tu în mintea ta nutreşti două realităţi, fără să vrei; realitatea ta îndreptată spre bogăţie, şi realitatea celorlaţi îndreptată spre sărăcie, având în vedere contradicţia dintre cele două realităţi din mintea ta, universul devine confuz şi nu mai ştie ce să îţi ofere.

Va continua…

Pentru a doua parte a articolului – Ce se întâmplă cu prietenii tăi care nu doresc schimbarea!? – click tocmai <aici!>

Între timp, dacă te-am făcut curios, sau dacă crezi că am reușit să creez valoare pentru tine cu mostrele gratuite de pe cuprinsul cărții <Filosofia Banilor,> nu ezita să îți achiziționezi cartea cu un click tocmai <aici!>

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *