Afla ce fel de oameni – bogati sau saraci – atragi in viata ta!

25 Jul

66838639_2447984938593313_4227367272424931328_nFiecare dintre noi atrage ceea ce este.

Există o relaţie directă între suma de bani pe care o ai tu chiar în acest moment, indiferent că e cash sau contul bancar, şi oamenii cu care eşti înconjurat.

Fiecare dintre noi este media primelor cinci persoane, cu care ne înconjurăm la modul cel mai apropiat.

Probabil că îţi apar în minte acum, expresii cunoscute precum ar fi:

Cine se aseamănă se adună.

Sau..

Aşchia nu sare departe de pădure.

Tu eşti aşchia, iar pădurea este categoria oamenilor cu care eşti înconjurat.

Există trei tipui de păduri: pădurea clasei sărace a populaţiei, pădurea clasei mijlocii a populaţiei, şi pădurea clasei bogate a populaţiei.

În pădurea clasei sărace a populaţiei, copacii sunt veşteji, sărăcăcioşi, lipsiţi de vlagă, ca şi cum ar fi o pădure sinistră care e veşnic bântuită de anotimpul toamnei.

În pădurea clasei mijlocii a populaţiei, copacii sunt cât de cât mai drepţi de tulpină, iar frunzele sunt de un verde acceptabil; experienţa de a păşi într-o astfel de pădure e în cea mai mare parte, una confortabilă.

Însă vezi tu, confortabil nu e nicidecum extraordinar. Confortabil nu e nicidecum, exuberant.

Confortabil e doar confortabil, unde nimic intrigant şi interesant nu se întâmplă.

În pădurea clasei bogate a populaţiei, acolo se află întreaga bucurie, adevăratul spirit al unei păduri verde, vesele şi pline de viaţă.

Autenticitatea izvorăşte în fiecare colţ al pădurii, iar copacii de o culoare verde deschis, veseli şi cu tulpina dreaptă, îşi exprimă personalitatea, autenticitatea şi creativitatea, mai mult decât oricând.

Pădurea e clasa socială din care provii tu, iar tu eşti aşchia care nu poate să sară nicidecum foarte departe de pădure.

Nu e de mirare faptul că dacă tu eşti sărac, culmea întâmplării şi toţi prietenii pe care îi ai tu chiar în acest moment, sunt şi ei săraci.

Nu e ca şi cum tu ai fi fost un adevărat milionar acum câţiva ani în urmă, iar prietenii tăi actuali, care şi ei sunt milionari la rândul lor, te acceptă printre ei în continuare, doar pentru faptul că ai fost şi tu unul de-al lor cândva.

Dacă eşti înconjurat de oameni săraci, înseamnă că şi tu eşti un om sărac la rândul tău.

Sau cu alte cuvinte, eşti o aşchie care se află în imensa pădure vestejită a clasei sărace a populaţiei.

Dacă eşti înconjurat de oameni bogaţi, înseamnă că şi tu eşti un om bogat la rândul tău.

Lucrul acesta, spus într-o altă ordine de idei, se rezumă la faptul că faci parte din acea pădure verde şi veselă, unde copacii sunt drepţi de tulpină, plini de viaţă şi au un verde strălucitor.

Fiecare atrage ceea ce este.

Oamenii care se aseamănă, se adună; iar aşchia niciodată nu poate să sară prea departe de pădure.

Acum, te rog eu, nu te impacienta!

Dacă tocmai ai aflat că tu eşti un om sărac datorită oamenilor cu care eşti înconjurat, şi că atâta timp cât tu vrei să devii un om bogat, nu mai ai ce să cauţi printre oamenii săraci; îţi propun să mai tăi puţin din entuziasm!

Nu vei fi în nici un caz, capabil, ca în următoarele trei săptămâni de zile, să îţi schimbi întregul cerc de prieteni.

Iar nucleul tău social care de ani de zile era format din oameni săraci, dintr-odată să aibă în componenţă doar oameni bogaţi.

Fiecare atrage ceea ce este. Nu uita acest lucru.

Oamenii bogaţi sunt precum femeile. Când te apropii de ei, ei ştiu că tu vrei ceva de la ei.

Unul dintre motivele pentru care oamenii bogaţi, resping compania oamenilor săraci, se datorează faptului că şi oamenii bogaţi îşi doresc la rândul lor, să caute compania altor oameni şi mai bogaţi decât ei.

Oamenii săraci care doresc să se îmbogăţească, caută compania oamenilor bogaţi; iar oamenii bogaţi care doresc să se îmbogăţească şi mai mult, caută compania altor oameni şi mai bogaţi.

Până a ajunge la stadiul în care avem compania oamenilor bogaţi de partea noastră, sunt altele lucrurile mult mai importante, asupra cărora trebuie să ne concentrăm atenţia tocmai în acest moment.

Va continua…

Între timp, dacă te-am făcut curios, sau dacă crezi că am reușit să creez valoare pentru tine cu mostrele gratuite de pe cuprinsul cărții <Filosofia Banilor,> nu ezita să îți achiziționezi cartea cu un click tocmai <aici!>

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *