Convingeri limitative despre bani – Banii sunt buni sau rai in functie de intentiile tale!

24 Jul

62465419_2374748249250316_4185915546618822656_nBanii sunt buni sau răi în funcţie de intenţiile tale.

Resursele financiare sunt o sursă de putere. Sunt un rezultat al valorii.

Prin intermediul puterii dată de bani, se poate crea binele, sau se poate crea răul.

Puterea banilor poţi să o mânuieşti după bunul tău plac, în funcţie de care sunt intenţiile tale.

Dacă banii pe care îi ai azi la îndemână, sunt un rezultat al valorii; iar dacă creatul valorii înseamnă că ai adus lucruri de calitate oamenilor din jurul tău, motiv pentru care te-au răsplătit cu banii lor, asta nu înseamnă despre tine că eşti o persoană bună, bine-intenţionată!?

Eşti o persoană cinstită, o persoană harnică, o persoană sârguincioasă care oferă o adevărată sursă de valoare pentru semenii din jurul său, în schimbul resurselor finanicare.

Iar în cazul în care ești persoana descrisă anterior, odată ce accesezi resursele financiare la schimb, de ce oare te-ai transforma într-o persoană rea intenţionată!?

Care ar fi motivul pentru care banii ar primi o conotaţie negativă datorită intenţiilor tale aşternute asupra lor?

Nu ar fi lucrul acesta un fapt total incongruent cu tot procesul de a crea şi de a oferi valoare oamenilor din jurul tău; proces desfăşurat până în acest moment?

Bineînţeles, că ar fi un fapt incongruent. Acesta este şi motivul pentru care oamenii care oferă valoare semenilor din jurul lor, sunt persoane bine intenţionate.

Pentru ce s-ar transforma o persoană care parcurge procesul de a crea şi de a oferi valoare semenilor din jur, odată ce accesează resursele financiare, într-o persoană rea intenţionată?

Încă odată, banii nu pot să te transforme într-o persoană rea, la fel precum nu pot să te transforme într-o persoană bună!

Tu în esenţa ta eşti o persoană rea sau o persoană bună. Banii nu pot decât să multiplice ceea ce tu eşti deja.

Dacă tu eşti o persoană bună în esenţa ta, însă nu ai îndeajuns de multe resurse financiare la îndemână, şi binele pe care îl faci, se află într-o măsură foarte limitată.

Ştim cu toţii că intenţia contează. Dar intenţia nu poate să ţină de foame şi de sete, pe termen lung.

Dacă vrei ca binele tău să fie cu adevărat folositor pentru câţi mai mulţi oameni, cărora le îmbunătăţeşti viaţa din prea plinul tău; sau cu alte cuvinte, dacă vrei ca binele pe care poţi să îl faci, să nu rămână doar la stadiul de intenţii, banii îţi oferă ţie şansa să faci lucrurile acestea!

De cealaltă parte, se află situaţia în care dacă tu eşti o persoană rea în esenţa ta, din păcate, banii reprezintă din nou o sursă a puterii.

Vei fi capabil să răspândeşti răul în jurul tău în funcţie de cât de limitate sau nelimitate, sunt resursele tale financiare.

Dar revenind din nou la resursele financiare. Ce sunt acestea?

Ce sunt banii? Banii sunt un rezultat al valorii.

Am un întreg articol pe acest subiect, pe care ți-l propun tocmai aici:  <Ce sunt banii!? Cum se câștigă aceștia!?>

Iar o persoană care săvârşeşte cu bine tot acest proces de a oferi şi de a crea valoare semenilor lui; o persoană harnică, sârguincioasă şi bine intenţionată, nu are nici un motiv concret ca odată ce primeşte banii în schimbul valorii create, să se transforme şi să proiecteze asupra banilor conotaţii negative.

Banii în sinea lor nu sunt buni sau răi, banii sunt buni sau răi în funcţie de intenţiile tale.

Banii sunt un lucru neutru, ei nu pot să fie buni sau răi, la fel precum banii nu pot să te ducă în rai sau în iad.

Tu eşti cel care prin intenţiile tale oferi o conotaţie pozitivă sau negativă asupra banilor din viaţa ta.

Banii în sinea lor sunt un lucru neutru.

Dacă vrei să citești și despre celelalte convingeri limitative despre bani, care te pot limita mai mult sau mai puțin în obținerea recompenselor financiare, nu uita să arunci o privire peste detalii cărții <Filosofia Banilor.> Click tocmai <aici!>

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *