Convingeri limitative despre bani – Oamenii bogati sunt nefericiti!?

18 Jul

62465419_2374748249250316_4185915546618822656_nOamenii bogaţi sunt nefericiţi!??

Întotdeauna o să existe acele persoane care o să îţi explice ţie cu foarte multă persistenţă şi cu foarte multă insistenţă; faptul că, oamenii bogaţi sunt ne-fericiţi.

Evident, cum ar putea fi acele persoane fericite, care îţi explică ţie faptul că oamenii bogaţi sunt ne-fericiţi; din moment ce nu sunt bogaţi?

Şi săracii îşi doresc să fie fericiţi, iar atunci când nu reuşesc să obţină bogăţia, tot ceea ce pot să facă este să se consoleze pe ei înşişi cu minciuna că banii oricum nu aduc fericirea! Ba din contră, oamenii bogaţi sunt ne-fericiţi!!

Mai degrabă sunt oamenii bogaţi nefericiţi.. decât să fie ei, oamenii săraci, şi săraci şi nefericiţi.

Un fel de, strugurii sunt acri din nou.

Totuşi, legat de nefericirea oamenilor bogaţi.

Nu ar fi mult mai plăcut să fii o persoană şi fericită, dar şi bogată în acelaşi timp?

Decât să fii doar o persoană fericită, însă să nu te bucuri pe deplin de fericire, din cauza lipsei resurselor financiare din viaţa ta!??

Nu-i aşa că fericirea primeşte o cu totul altă conotaţie acum?

În concepția oamenilor săraci, mai degrabă sunt oamenii bogaţi, ”nefericiţi”.. decât să fie ei, oamenii ii săraci, şi săraci şi nefericiţi..

Evident că ”struguri” sunt acri, atâta timp cât nu ajungi la ei.

Ce se întâmplă în cazul în care există în continuare, oameni care sunt de părere că oamenii bogaţi, tot nefericiţi rămân?

O întrebare şi mai complicată este următoarea – Ce se întâmplă în cazul în care există oameni care susţin că şi bogaţii şi săracii, tot la cimitir ajung?

Sau spus cu alte cuvinte, când jocul se termină, şi regele şi pionul tot în cutia de şah ajung.

Ipotetic vorbind, nu ar fi mult mai plăcut să fii un om fericit, dar şi bogat în acelaşi timp?

Sau nu ar fi mult mai confortabil să mori ne-fericit, însă bogat în schimb..; decât să mori şi nefericit şi sărac în acelaşi timp?

Vorba aceea, fericire sau nefericire, orice o fi, totuşi e mult mai confortabilă (fericirea sau nefericirea), într-un Rolls Royce decât pe o bancă în parc sub cerul liber.

Într-adevăr, atât bogații cât și săracii tot la cimitir ajung.

Însă unu la mână, pe timpul vieții cele două categorii de oameni nu trăiesc la fel.

Cu ajutorul banilor, oamenii bogați își croiesc drumul prin viață mult mai ușor.

Așadar, nu este vorba doar despre destinația finală, adică cimitirul pentru oameni, sau cutia pentru piesele de șah; ci este vorba și despre felul în care îți trăiești viața și cum îți croiești drumul prin viață.

Chiar dacă atât regele cât și pionul, după ce se termină jocul, ajung din nou în cutia de șah, totuși.. pe tabla de șah, cu siguranță nu-i tot una să fii rege, sau să fii doar un simplu pion.

Iar mai apoi, doi la mână, chiar dacă cu toții ajungem la cimitir în cele din urmă, spun eu că este foarte important și ce lăsăm urmașilor!

Este foarte ușor și toată lumea se pricepe la a face copii, păcat însă că atât de puțini se pricep și la cum anume să ofere un viitor acelor copii.

Iar dacă tu ești una dintre cele persoane pe concepția că – Eu doar i-am făcut, să își construiască ei viitorul! – țin să-ti readuc în față metafora cu jocul de șah.

Pe tabla de șah nu-i tot una să fii pion sau rege, precum tot la fel, nu e tot una și felul în care pornesc copii tăi în viață, cu un pas în față sau cu un pas în spate.

Toți oamenii ajung la cimitir, precum piesele de șah se întorc în cutie; însă nu-i tot una să trăiești ca un bogat sau să fii rege pe tabla de șah, în comparație cu a fi doar un oarecare.

Însă concluzia cheie din tot acest curs de idei este următoarea – Pot să te asigur sută la sută procente, că majoritatea oamenilor bogaţi sunt oameni fericiţi! Ştii de ce!?

Pentru că un om bogat oferă valoare. Altfel nu ar fi obţinut bogăţia dacă nu ar fi fost un om util pentru persoanele din jurul său, oferind celorlalţi produse sau servicii valoroase.

Știi și tu vorba aceea – Este mai ferice să dai decât să primești!

Un om care este capabil să ofere produse sau servicii, este și bogat și fericit în același timp.

Pentru că cu ajutorul produselor sau serviciilor pe care le oferă, este capabil să ofere multă valoare oamenilor din jur.

Asta pe lângă faptul că din prea-plinul său financiar, dobândit în urma valorii create, este capabil să ofere și altor oameni mai puțin privilegiați.

Mai spune-mi tu dacă poți în momentul de față, că un om ca cel descris anterior, este nefericit, și că mult mai degrabă este mai fericit un om sărac.

Dacă este mai ferice să dai decât să primești, te asigur că vei experimenta fericirea la cote maxime, în cazul în care ai un prea-plin din care să dai și altora, în loc să fii nevoit să îți împarți ultimii bănuți din viața ta, pentru a fi capabil să dai o suma aproape nesemnificativă mai departe.

Iar dacă tot nu te-am convins că este mai bine pentru tine să fii un om bogat, decât un om sărac, în intenția ta de a fi fericit, pur și simplu urmărește cu atenție următoarele argumente.

Un om care oferă valoare, este în acelaşi timp, un om care şi-a descoperit vocaţia, menirea lui în viaţă.

Iar un om care şi-a descoperit menirea, scopul său cel mai de preţ în viaţă, nu este doar un om bogat, ci este un om bogat şi fericit!

Şi împlinit în acelaşi timp! Pentru că vocația dă sens vieții tale!

În momentele în care ți-ai descoperit vocația, viața ta capătă un sens, capătă un rost.

Știi încotro te îndrepți și nu mai trăiești pe degeaba, fără un scop precum o făceai înainte.

Un om bogat nu poate fi un om ne-fericit, pentru că din moment ce oferă valoare, este un om ce şi-a descoperit vocaţia.

Iar din acel moment este un om şi bogat, şi fericit, şi împlinit în același timp!

Nu există bogaţi nefericiţi, ci există săraci nefericiţi.

Nu numai pentru că nu au ajuns la struguri, însă mult mai important decât faptul că nu a ajuns la struguri, este faptul că nu şi-au descoperit vocaţia, menirea lor în viaţă.

Felul lor unic de a crea şi de a oferi valoare.

Pentru că pasiunea și vocația ta nu îți dau doar bogăție, ci îți dau și un rost și multă împlinire în viață.

Ori, din moment ce un om încă nu a devenit bogat, e clar nu și-a descoperit vocația și scopul său în viață.

Dacă vrei să citești și despre celelalte convingeri limitative despre bani, care te pot limita mai mult sau mai puțin în obținerea recompenselor financiare, nu uita să arunci o privire peste detalii cărții <Filosofia Banilor.> Click tocmai <aici!>

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *