Ce sunt banii!? Cum se castiga acestia!?

12 Jul

62465419_2374748249250316_4185915546618822656_nCe sunt banii?

Banii sunt un rezultat al valorii.

Desigur, putem să facem bani fără ca să înţelegem ce sunt aceştia, ce sunt banii; imitând la modul cel mai simplu persoanele care fac bani.

Dacă observăm că livratul de pizza, spălatul maşinilor sau vânzarea cafelei, toate aceste servicii aduc bani în urma lor, putem să practicăm şi noi aceste servicii precum persoanele care practică deja aceste servicii.

Vom câştiga la fel de mulţi bani, precum persoanele care fac bani din livratul acestor servicii.

Am descoperit o cale de a face bani, pur şi simplu, fără prea multe bătăi de cap: imitând ceea ce fac deja alte persoane pentru a câştiga resursele financiare.

Şi suntem chiar destul de buni până în acest moment, tocmai am descoperit trei modalităţi prin care se pot face bani: livratul de pizza, spălatul maşinilor sau vândutul cafelei.

Totuşi, nu ar fi mult mai înţelept să înţelegem, literalmente:

Ce sunt banii?

Să avem, totodată, o imagine extrem de clară a banilor în mintea noastră, legat de faptul, ce anume reprezintă ei!?

Desigur că putem să facem bani, la modul cel mai simplu, imitând persoanele care fac bani.

Şi chiar am putea să ajungem la un nivel destul de satisfăcător prin această modalitate.

Odată ce descoperim un anume domeniu pentru care avem o pasiune sau o vocaţie, o chemare; trebuie să găsim, de asemenea, o persoană care face bani din acel domeniu vocaţional deja.

Tot ceea ce trebuie să facem este să modelăm şi noi ceea ce face acea persoană; iar în cea mai mare parte a modelării, vom avea şi noi rezultatele pe care acea persoană le are.

Atât de simplu!

Totuşi, literalmente, ce sunt banii?

Banii sunt un rezultat al valorii.

Banii sunt, un re-zul-tat, al valorii. Aceasta înseamnă că banii vin, în urma, valorii.

Banii nu sunt puşi înaintea valorii, ci banii sunt puşi în urma valorii.

Banii sunt un rezultat al valorii, înseamnă că dacă nu există o valoare creată, nu poate să existe un rezultat al acesteia. Adică banii.

Spus cu alte cuvinte, atât timp cât tu creezi valoare, banii vor fi un rezultat al acesteia.

Dacă nu creezi valoare, dacă nu produci sau dacă nu oferi valoare, înseamnă că în acelaşi timp nu poate exista, un rezultat al acesteia; adică nu pot exista banii care să vină în urma valoarii create de tine.

Lipseşte elementul esenţial, în urma căruia banii pot să apară.

Lipseşte, literalmente, elementul esenţial în urma căruia banii pot fi un rezultat.

Atâta timp cât tu creezi valoare, banii vor fi un rezultat al acesteia.

Ce este valoarea?

Valoarea poate să existe şi să i-a forma unor diferite feluri, forme, modalităţi.

În cât de multe feluri sau modalităţi poate să existe valoarea, tot prin atât de multe feluri sau modalităţi se pot face şi banii. Banii sunt un rezultat al valorii.

Însă cel mai adesea valoarea îmbracă forma unui produs, sau a unui serviciu, de care oamenii din jurul tău au nevoie în vieţile lor.

Dacă tu aduci acel produs sau acel serviciu în viaţa oamenilor; produs sau serviciu de care oamenii au nevoie, literalmente, tu produci şi aduci valoare pentru viaţa acelor oameni.

Iar dacă tu aduci și produci valoare în viețile oamenilor, oamenii te vor răsplăti cu banii lor!

Atât de simplu: Banii sunt un rezultat al valorii!

Care este motivul pentru care te răsplătesc oamenii cu banii lor, atâta timp cât tu creezi valoare pentru viețile lor!?

Motivul este acela că dacă tu creezi valoare pentru viețile oamenilor, poate prin intermediul unui produs, sau a unui serviciu..

Din moment ce acel produs sau serviciu creează valoare pentru viețile oamenilor, înseamnă că acel produs sau serviciu le face oamenilor viața mai bună! Le face viața mai plăcută! Le face viața mai ușoară! Le face viața mai confortabilă!

Exemplul unui produs: Omul își dorește să își bea cafeaua la el acasă, așadar, este în căutarea unui espressor. Atâta timp cât tu ești capabil să îi oferi omului acel espressor de care are nevoie pentru a-și savura cafeaua acasă, tu produci valoare pentru viața omului respectiv!

Exemplul unui serviciu: Omul își dorește să aibă mașina curată, însă din lipsă de timp nu își poate spăla de unul singur mașina pentru că poate are altceva mult mai important de făcut cu timpul său! Însă atâta timp cât tu îi poți spăla mașina omului (deții o spălătorie auto), ai reușit să produci din nou valoare pentru viața omului respectiv!

Într-o formă sau altă, acel produs sau serviciu pe care îl oferi tu, aduce un plus de valoare pentru viețile oamenilor, motiv pentru care oamenii sunt dispuși să te răsplătească pe tine cu banii lor, atâta timp cât tu creezi valoare pentru viețile lor!

Aşadar, am observat că pentru a câştiga resursele financiare, eşti nevoit să creezi valoare pentru viaţa clienţilor tăi, prin simplul fapt de a le oferi acele produse sau servicii de care ei au nevoie!

Aceasta este ordinea în care lucrurile trebuie să se întâmple.

Misiunea ta este să creezi valoare pentru piaţă, iar piaţa te va răsplăti cu resursele ei financiare.

Banii sunt un rezultat al valorii, şi vin tocmai în urma acesteia.

În schimb, dacă pui banii înaintea valorii, asta înseamnă să pui căruţa înaintea boilor.

Se va întâmpla oare ceva benefic în acest sens? Aşteptând să primeşti banii înainte să creezi valoare? Punând căruţa înaintea boilor?

Dacă te concentrezi pe cum să faci bani, fără a te gândi în schimb la cum să creezi valoare pentru oameni, te concentrezi pe un lucru greşit.

Ai greşit ordinea după care lucrurile funcţionează.

Nu uita că banii sunt un rezultat al valorii. Trebuie să te concentrezi pe cum să oferi valoare!

Odată ce ai găsit modalitatea potrivită de a oferi valoare, modalitatea potrivită pentru tine, pentru setul tău de talente şi abilităţi unice care formează personalitatea ta; în urma valorii create prin intermediul acelor talente şi abilităţi ale tale, vei accesa resursele financiare.

Însă în momentul în care pui banii înaintea valorii, greşeşti ordinea după care lucrurile se întâmplă.

Banii nu pot să existe înaintea valorii, precum dacă pui căruţa înaintea boilor, nimic folositor nu se va întâmpla.

Pasul numărul unu este să oferi valoare, aceasta este misiunea ta de căpătâi.

Iar în urma acestei misiuni, în urma exprimării talentelor şi abilităţilor tale unice prin intermediul procesului de a crea valoare; în final vor apărea şi banii ca modalitate de feedback.

Deci, in concluzie, ce sunt banii şi care este procesul în urma căruia apar banii?

Banii sunt un rezultat al valorii, iar banii nu pot să existe înaintea valorii, precum dacă pui căruţa înaintea boilor, nimic folositor nu se va întâmpla.

În următorul articol vom vorbi despre – Cât de mulți bani poți să faci!? Câți de mulți bani poți să câștigi!?

Cred că ai și intuit deja răspunsul!

Însă până când va apărea următorul articol, dacă ți-am fost folositor cu informația din acest articol (spus altfel, dacă am reușit să creez valoare pentru tine), nu uita să arunci o privire peste detaliile cărții <Filosofia Banilor!>

Pentru a accesa detaliile, nu ezita să dai un click <tocmai aici!>

P.S. Nu uita să arunci o privire și peste celelalte articole de pe blog, desprinse din tematica cărții.

Te salut, ca de fiecare dată, până data viitoare!

Secretul este să creezi valoare.

P.S. A mai apărut și: <Câți de mulți bani poți să câștigi!?>

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *