Tu ai bani pusi deoparte!??

10 Feb

 

13450771_1241139712583415_1540876493703417889_nTu ai bani pusi deoparte?

Exista o diferenta majora de mentalitate dintre oamenii bogati si oamenii saraci.

Oamenii bogati economisesc un procent de 10% cel putin din fiecare salariu si sunt de pare ca banii sunt un domeniu extrem de important in vietile lor si in general.

Oamenii saraci traiesc de pe un salariu pe altul, fara sa economiseasca nici cea mai mica suma de bani si sunt de parere ca banii nu sunt un domeniu deloc important in vietile lor sau in general.

Motivul de la care a pornit inspiratia scrierii acestui articol, se datoreaza unei intamplari extrem de recente petrecute in familia mea.

Mai exact, unul dintre verisorii mei urmeaza sa treaca printr-o interventie medicala, destul de semnificativa din punct de vedere financiar incat mama lui sa nu poata acoperi toate costurile si sa fie nevoita sa apeleze la prieteni si la familie pentru suport.

Am fost primul din toata familia larga care a pus bani jos pentru verisorul respectiv, incat sa poata sa isi grijeasca de sanatate.

Insa motivul pentru care n-am stat deloc pe ganduri si mi-am dorit neaparat sa fiu eu primul, e acela ca eram constient ca daca cineva sparge gheata, mai apoi si celelalte neamuri si cei apropiati vor continua bilantul financiar in asa fel incat cazul verisorului respectiv sa fie un succes.

Nu de aceeasi bucurie de a darui au putut sa se bucure pentru moment si cei doi parinti ai mei.

Pentru ca aceasta situatie neprevazuta i-a surprins pe amandoi fara absolut nici un ban la ciorap!

Iar din aceasta situatie plina de lectii financiare s-a nascut acest articol.

Tu din care dintre cele doua categorii de oameni face parte?

Din categoria celor care economisesc bani de-o parte?

Sau din categoria celor lipsiti total de intelepciune si responsabilitate, lasand sa treaca lunile la rand, salariu dupa salariu, fara ca sa economiseasca absolut nici macar un singur leu pana la salariul urmator!?

Mai mult decat deprivarea celor doi parinti ai mei de bucuria de a contribui si de a darui si ei bani la randul lor, pentru nepotul lor, a fost in schimb mult mai usturatoare, lectia constientizarii cand vine vorba de importanta domeniului financiar din vietile lor.

In special mama mea, se mintea pana acum de una singura ca: ”banii nu sunt chiar atat de importanti in viata”, ”banii nu reprezinta totul in viata”, ”banii nu iti aduc fericirea”, ”ea poate sa traiasca si fara bani”.

Nutrind astfel de ganduri in mintea ei pana cand viata i-a predat o lectie usturatoare.

Ne-economisand nici macar un singur leu, luni la rand, astazi s-a aflat in imposibilitatea de a contribui cu cat de putin din punct de vedere financiar, pentru sanatatea nepotului ei.

Am discutat cu ea din punct de vedere financiar, situatia neprevazuta prin care trecem, si i-am adresat urmatoarele intrebari:

 

Acum mai esti de parere ca banii nu sunt un lucru chiar atat de important in viata?

Acum mai esti de parere ca poti sa traiesti si fara bani!?

Acum mai esti de parere ca banii nu-ti aduc fericirea!? Fericirea e subiectiva. Dar clar ca lipsa banilor, nu iti vor aduce fericirea! Iti aduc nefericirea, in special atunci cand nici macar nu-i vorba de tine, insa te simti neputincioasa, cand se pune situatia sa contribui la o cauza nobila si tu nu poti sa faci asta.

 

De fiecare data cand aud oamenii repetand ca ”spalati pe creieri”, aceleasi si aceleasi convingeri cu care se mint pe insisi cum ca, ”banii nu-s aboslut deloc importanti in viata” sau ca in cazul lor, ”banii nu le aduc fericirea”, fara sa fiu deloc lipsit de respect, uneori mi-as dori sa arunc cu o galeata de apa rece spre acei oameni incat sa se trezeasca la realitate!

Mi-as dori sa constientizeze lucrurile pe care le constientizeaza mama mea chiar acum (in legatura cu cat de importanti sunt banii in viata), fara sa fie nevoiti in schimb sa treaca printr-o situatie de urgenta, la limita.

Daca faci parte din categoria celor care luni si ani intregi la randul traiesc de pe un salariu pe celalalt cheltuind absolut toti banii si ne-economisind nici macar un singur leu deoparte, cu parere de rau trebuie sa-ti transmit azi ca te aflii intr-un mare pericol!

Nu vreau sa te influentez cu o gandire negativa de genul, lucruri nosoale urmeaza sa e intample in continuare. Dar trebuie sa fiu in acelasi timp brutal de sincer cu tine!

Nu stii niciodata ceea ce iti poate aduce ziua de maine!

Daca azi este sanatos tun si ai cat de cat o stabilitate in viata ta pe toate laturile vietii, nu te obisnui cu aceste lucruri si nu le percepe ”de-a gata si date din oficiu” pentru tot restul vietii!

Nu esti din otel si nici control deplin asupra vietii tale nu vei putea sa ai vreodata.

Singurul control deplin pe care-l ai, a alegerea atitudinii cu care vrei sa procedezi prin orice situatie iti este data!

Nu te obisnuit cu lucrurile bune din oficiu de azi, mintindu-te cu ideea ca ele vor ramane pentru totdeauna asa, lucru pentru care n-ai nici un motiv sa pui bani de o parte in caz de vreo urgenta neprevazuta.

In cazul in care traiesti azi fara nici un singur leu pus deoparte, te afli intr-un mare pericol.

Iar pentru a remedia situatia, lucrurile trebuie sa le schimbi mai intai pe plan mental, iar mai apoi pe planul actiunii.

 

Banii reprezinta unul dintre cele mai importante lucruri si domenii ale vieti. Pentru ca majoritatea problemelor din vietile noastre se pot rezolva cu bani.

Chiar daca tu personal reusesti sa fii fericit si fara bani, nu pot decat sa te felicit!

Dar lipsa banilor clar nu o sa iti aduca fericirea, in cazul in care printr-o situatie neprevazuta trebuie sa-ti re-construiesti un acoperis deasupra capului sau sa-ti ingrijesti sanatatea.

Daca esti de parere ca banii nu sunt un domeniu vital in viata ta, te rog eu sa te trezesti la realitate si sa nu mai bantui hipnotizat sau auto-hipnotizat prin lumea aceasta…

Banii reprezinta, literalmente, un domeniu vital al vietii.

 

Trezeste-te la realitate si nu mai alege sa traiesti la marginea pericolului, lasand sa treaca salariu dupa salariu fara ca sa salvezi nici macar un singur leu deoparte, ne-fiind absolut deloc pregatit pentru oricare dintre situatiile neprevazute pe care viata ti le poate pune in cale oricand.

Nu-ti spun sa traiesti cu frica sau cu o mentalitate negativa care sa-ti atraga situatii negative in viata, dar nici sa traiesti ani de-a randul fara ca sa ai bani de urgenta, pusi de o parte, nu poti sa mai continui!

Asa ca raspunde-mi, te rog frumos, la o simpla intrebare. Tu ai bani pusi deoparte!?

Daca ai bani pusi de-o parte bine te-am gasit in echipa Inteligent Financiar!

Personal iti marturisesc cum in momentele in care am donat o suma semnificativa din banii mei pusi deoparte verisorului meu, am simtit cum, literalmente, banii pur si simplu pot sa iti aduca fericirea!

Pentru ca am fost extrem de fericit si am trait o experienta spirituala extrem de puternica, de a avea ocazia sa contribui si eu printre altii membrii ai familiei, la sanatatea verisorului respectiv.

Ce altceva mai important ai putea sa faci cu banii!? Daca nu sa ii intrebuintezi pentru grija celor dragi?

Dar daca n-ai economisit pana acum nici un singur leu de o parte, cum mai poti sa faci lucrul acesta?

Pentru cei care se afla in aceasta situatie nu pot decat sa va spun sa preluati lectia financiara si spirituala din acest articol!

Sa invatati aceasta lectie din partea altora si sa nu fiti nevoiti sa o traiti pe pielea voastra.

Mult mai usturatoare pentru saraci nu este lipsa banilor pentru traiul lor de zi cu zi, ci mult mai usturatoare este deprivarea momentelor de fericire.. in care prin intermediul banilor lor, ar fi putut sa ofere fericire si celorlalti din jurul lor.

Un articol extrem de eficient in legatura cu – Cum sa ecnomisesti 10% din toate resursele tale financiare – il gasesti aici.

Articolul respectiv se refera la – Cum sa economisesti 10% din toate resursele financiare, pentru viitoarea ta Independenta Financiara!

Recomand insa acelasi proces si pentru strangerea unei sume de cel putin 1000 de Euro, pentru orice situatie de urgenta.

Click pe imaginea de mai jos pentru a accesa articolul!

df69b56e23668c0053e451431a93848c

Cum sa economisesti 10% din toate resursele tale financiare!

Cu mult respect, Taloş Darius.

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest articol poate fi folositor cuiva drag tie, nu uita sa ii dai si un Share.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *