Diferentieri de mentalitate intre oamenii bogati si oamenii sa raci

15 Jan

quicklet-on-the-4-hour-work-week-by-tim-ferriss-ebook-1470792676-60962621-400b2ba99259f304f9e33f63a4bd1418Oamenii de rand isi doresc sa ajunga la nivelul in care sa inceteze sa munceasca pentru seful lor, sa devina independenti si sa munceasca pentru ei insisi!

Oamenii de succes, isi doresc sa ajunga la nivelul in care au alti oameni care sa munceasca pentru ei insisi!

Pentru ca de fiecare data cand esti doar tu cel care lucreaza pentru tine insuti, pragul resuserselor financiare pe care ai putea sa le castigi, se opreste odata cu capacitatea ta de munca, conostintele sau cele 24 de ore libere dintr-o zi pe care le ai.

Cand mai multi oameni muncesc pentru tine insuti, in schimb, oricare dintre acestea trei (capacitatea, cunostintele si timpul), sunt multiplicate cu numarul oamenilor care aleg sa munceasca pentru tine.

 

Oamenii de rand isi doresc sa aiba oportunitatea sa munceasca cand isi doresc ei, nefiind nevoiti sa urmeze programul clasic de la 9 la 5 (sau de la 8 la 4 in Romania).

Oamenii de succes isi doresc sa munceasca pe un interval de timp cat mai scurt cu putinta, avand in acelasi timp cel mai mare impact din punct de vedere profesional si financiar.

Pentru simpla idee ca, oricat de ideala si oricat de placuta ar fi munca ori pasiunea ta din care iti castigi resursele financiare, hai sa fim seriosi acum, in cazul in care nu mai suntem copii, vom ajunge la concluzia ca pentru orice lucru de pe aceasta lume exista un moment in care plictiseala incepe sa se instaleze.

Viata e mult prea complexa si mult prea interesanta incat sa o petrecem in cea mai mare parte a ei, focusandu-ne atentia doar asupra muncii.

Motiv si pentru care, oamenii cu adevarat de succes, in comparatie cu oamenii de rand, nu numai ca resping programul clasic de la 8 la 4.. dar isi doresc ca munca lor sa fie gata intr-un interval mult mai scurt de timp, cat si sa le aduca semnificative resurse financiare.

A munci in mod inteligent este unul dintre conceptele definitorii ale oamenilor cu adevarat de succes. Pentru ca este logic, ca, daca ar fi muncit pe un interval de multe ore si intr-un mod neinteligent (avand statutul de angajat pe interavalul temporar de la 8 la 4), ar fi avut si ei rezultatele majoritatii, si nu s-ar fi aflat nicidecum cu mult peste acestia.

 

Oamenii de rand isi doresc sa se retraga cat mai devreme cu putinta, in cel mai fericit caz, sa se retraga de tineri!

Oamenii de succes nu isi doresc sa se retraga deloc!

Oamenii de succes isi doresc sa aiba pentru tot parcursul vietii lor, de la tinerete pana la batranete, perioade de alternanta in care combina perioadele de munca creativa, cu perioadele de vacanta relaxanta. Perioade in care calatoresc in cele mai exotice locatii cu putinta.

Si cand spun ca oamenii de succes isi doresc sa alterneze intotdeauna perioadele de munca cu cele de vacanta, nu ma refer la clasicul concediu de o luna de zile, libere, din restul de 12 luni de munca pe an.

Pur si simplu, doua luni de munca, una de vacanta. Sau de ce nu doua luni de munca, doua luni de vacanta.

Din nou, chiar daca oamenii de succes considera ca munca si vocatia lor, reprezinta unul dintre cele mai importante elemente definitorii ale existentei lor, lucrul acesta nu ii determina sa nu mai gaseasca si alte lucruri cu mult mai interesante in viata precum ar fi: descoperirea de sine, timpul petrecut alaturi de cei dragi, prieteni, familie, pasiuni, calatorii.

 

Oamenii de rand isi doresc sa aiba capacitatea sa isi cumpere toate lucrurile pe care si le doresc.

Oamenii de succes isi doresc sa aiba capacitatea sa isi cumpere toate lucrurile pe care si le doresc, si sa se bucure, literalmente, de oamenii care au devenit pe parcurs, in drumetia lor financiara de a avea capacitatea sa isi cumpere tot ceea ce isi doresc ei.

Nu lucrurile materiale pe care poti sa ti le cumperi te fac fericit, ti intocmai persoana care ai devenit pe parcursul calatoriei tale de la stadiile incipiente la stadiile de succes.

Acesta este motivul pentru care, cu timpul devii mai fericit.

Asadar, omul care devii, pe parcursul evolutiei, este cu adevarat premiul pe care il accesezi! Lucrurile materiale sunt doar bonusul.

 

Oamenii de rand isi doresc sa aiba o tona de bani.

Oamenii de succes isi doresc sa aiba o tona de bani, prin intermediul obiectivelor lor clare si specifice, sa urmareasca visuri nebunesti pe care sa le transforme in realitate, punand la bataie pasii pe care ii au de urmat si termenele de timp aferente!

Spus la modul cel mai pe scurt, a avea o tona de bani pur si simplu nu este un obiectiv, nu este o tinta! Sa ai toti banii din lume si sa iti indeplinesti toate mofturile care ti-au trecut vreodata prin cap, clar nu reprezinta reteta fericirii. Cel putin nu pe termen lung!

Momentele in care esti fericit cu adevarat, se intampla cand ai visuri, pasiuni, idealuri, strategii si planurile de actiune.

Entuziasmul si distractia sunt date de pasii pe care trebuie sa ii faci, pentru a-ti transforma viata ideala din vis in realitate.

Ori, in momentele in care ai toti banii din lume dar nu ai alte planuri, obiective, visuri in care sa te implici pe tine si sa implici acei bani, te afli din nou in postura de a fi un om fara un scop in viata, ceea ce te duce din nou pe tine la stadiul de a fi un om nefericit.

Omul poate sa fie fericit atata timp cat are unele visuri, pasiuni, idealuri, si poate sa evolueze in aceste lucruri.

 

Oamenii de rand isi doresc sa treaca din postura de angajat, in postura de a fi patroni.

Oamenii de succes nu isi doresc sa fie nici angajati si nici macar patroni. Tot ceea ce isi doresc ei e sa DETINA TRENURILE LOR, sa aiba oamenii necesari care sa conduca acele trenuri pentru ei, iar trenurile sa mai ajunga si la timp!

Ori spus cu alte cuvinte, a fi patronul unei afaceri, al unei companii, nu inseamna nicidecum – ca nu mai trebuie sa muncesti pentru acea afacere.

Esti in continuare angajat in afacerea ta, chiar daca esti pe postul de patron si nu in postura de a fi un simplu angajat.

A avea alti oameni care sa-ti conduca trenurile iar trenurile sa-ti mai ajunga si la fix, inseamna sa fii detinatorul unei afaceri care poate sa functioneze chiar si fara tine.

Desi afacerea iti apartine tie, tu ai alti oameni care sa se ocupe de afacere, in asa fel incat trenurile sa-ti ajunga la destinatie, la fix.

 

Toate aceste diferentieri de mentalitate dintre oamenii bogati si oamenii saraci, sunt preluate din cartea lui Thimothy Ferriss – 4 ore saptamana de lucru.

Descopera detaliile despre carte dand un click pe imaginea de mai jos.

Cu respect, Taloş Darius.

ferriss

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest articol poate fi folositor cuiva drag tie, nu uita sa ii dai si un Share.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *