Tu stiai ca e la moda sa faci bani din pasiunile tale?

17 Dec

 

Salut, Taloş Darius sunt, scriitorul de pe Inteligent Financiar.

In primul dintre seria de articolelor ce fac parte ca si materiale gratuite din cartea Filosofia Banilor, abordasem subiectul banilor si raspunsesem la intrebarea – Ce sunt banii?

Si ajunsesem la concluzia ca – Banii sunt un rezultat al valorii. Click pe imaginea de mai jos pentru a accesa primul articol.

post1

Click pe imagine pentru a accesa primul articol.

Valoarea este cea care da rezultat, banii; iar banii vor veni de fiecare data in urma valorii pe care noi o prestam pentru semenii nostri.

Asadar, nu banii, foile de hartie in sinea lor, reprezinta valoarea!

Ci valoarea este reprezentata de (actiunile) serviciile sau produsele pe care le avem de oferit clientilor nostri (adica le oferim o anume forma de valoare), iar ei sunt mai mult decat dispusi sa ne rasplateasca la schimb (cu o alta forma de valoare), numita banii.

Iar mai apoi in cel de-al doilea articol abordasem intrebarea – Cat de multi bani poti sa castigi in viata?

Si ajunsesem, evident, la binecunoscuta concluzie ca – Putem sa castigam resursele financiare in vietile noastre, in functie de cat de multa valoare sutem dispusi sa oferim semenilor nostri.

Sau spus cu alte cuvinte – Calea spre bogatie este aceea de a oferi cat mai multa valoare oamenilor cu care suntem inconjurati.

Pentru ca daca oamenii din jurul tau gasesc folositoare produsele sau serviciile pe care le ai tu de oferit, practic tu ii ajuti pe acestia sa ajunga la succes. Oferindu-le ceea ce isi doresc.

Iar mai apoi si ei te vor ajuta pe tine sa ajungi la succes, la randul tau! Oferindu-ti ceea ce iti doresti, adica banii in schimbul produselor sau serviciilor pe care tu le-ai prestat pentru clientii tai.

Click pe imaginea de mai jos pentru a citi cel de-al doilea articol.

post1

Click pe imagine pentru a citi cel de-al doilea articol.

Iar acum, cred ca a venit, literalmente, momentul cel mai potrivit sa discutam despre – Care sunt pasiunile (serviciile sau produsele tale) din intermediul carora tu poti sa faci bani!?

Sau spus cu alte cuvinte, ce ai de oferit oamenilor din jurul tau, in asa fel incat ei sa te rasplateasca cu resursele lor financiare?

Tu, ca si oricare alt om de pe acest pamant, ai o serie de abilitati si talente innascute in blueprintul personalitatii tale, pe care ti le-ai dezvoltat inca de mic copil.

Sau spunand lucrurilor pe nume intr-o maniera mult mai directa, setul tau de particularitati care formeaza impreuna interg ADN-ul tau ca si persoana, e unic pe aceasta lume.

 

Tu ca si persoana, esti o persoana unica pe aceasta lume. Ai o serie de particularitati in ADN-ul tau, care vor rezona intotdeauna mai bine cu un anumit tipar de locuri de munca, abilitati si talente, si vor rezona chiar deloc, cu oricare dintre opusul lucrurilor mentionate mai sus.

Iar scopul nostru prin intermediul acestui articol, este ca prin raspunsurile pe care le dam unor intrebari simple si directe, despre care cel mai adesea vorbesc in cartea mea Convingerile oamenilor de succes, raspunzand la aceste intrebari ni se ofera oportunitatea sa ne gasim mai mult sau mai putin, vocatia.

Sau spus cu alte cuvinte, acele pasiuni sau abilitati ale noastre, pe care daca le transformam in produse sau servicii, avem ocazia sa descoperim, literalmente, codul succesului.

Sau daca vrei sa le spui, legile dupa care succesul universal (cand vine vorba de bani, statut social, vocatie etc.), functioneaza in acest univers.

Tu ca si persoana, nu numai ca esti o persoana unica cu un set specific de particularitati in ADN-ul tau, care nu s-au mai repetat si nu se vor mai repeta niciodata in istoria omenirii, dar prin intermediul acestor particularitati unice ale ADN-ului tau, ai ocazia sa faci la modul cel mai natural si distractiv, prin intermediul pasiunilor si abilitatilor tale, bani!

Hai sa raspundem in continuare, la modul cel mai sincer cu putinta, la urmatoarele intrebari.

Raspunde-mi cat de sincer poti tu, defapt.. raspunde-ti tie insuti cat de sincer poti tu, la intrebarile pe care ti le voi adresa in continuare.

Raspunde-ti tie la aceste intrebari si-ti vei descoperi vocatia. Fara alte sapaturi si teste de personalitate.

Nu-ti spun ca acele teste de personalitatea nu-si au rostul, dar daca vrei sa fim extrem de sinceri si sa trecem direct la treaba, raspunde-ti tie scurt si la obiect la urmatoarele doua intrebari.

 

Ce te vezi pe tine insuti facand, chiar si pe gratis?

Pentru ca daca esti capabil si esti binevoitor sa faci un lucru chiar si pe gratis, in acel lucru, actiune sau expertiza respectiva, clar sta si vocatia ta asternuta, asteptand sa fie monetizata.

Daca as fi sa raspund eu la aceasta intrebare, ce ma vad pe mine insusi facand si pe gratis, as raspunde ca ma vad scriind!

Pentru ca asta e pasiunea mea. Exista doua tipologii de oameni cand vine vorba de munca.

Cei care simt furnicaturile in pielea de pe palme si de pe degete si simt nevoia sa puna de-ndata mana pe unelte si sa treaca la treaba, si mai sunt ceilalti care aleg sa lucreze cu mintea!

Si nu-i nici o discriminare intre cele doua categorii, avem la fel de multa nevoie in societate de oameni care sa conduca masinile, trenurile, avionele, cat si al fel de multa nevoie de oameni care aleg sa lucreze cu mintea. Cum ar fi scriitorii, de exemplu, cei care prin intermediu lucrarilor lor, ne ofera noua ocazia sa ne umplem timpul nostru liber intr-o maniera atata de productiva.

Hai sa luam un exemplu atat de banal. Daca tu iti raspunzi la aceasta intrebare, in legatura cu lucrurile pe care le-ai face si pe gratis, iar raspunsul tau sta in felul urmator: Imi place sa conduc..

Pentru ca in momentele in care ma aflu la volan, simt ca fiecare kilometru pe care il parcurg e o joaca, e o distractie pentru mine, ma simt, literalmente, in vacanta.

Ma simt relaxat si gasesc o extraordinara placere in actiunea de a conduce.

Atunci condusul este vocatia ta!

Si nu trebuie sa te gandesti ca, in a fi sofer nu vei castiga atat de multi bani precum in a fi afacerist.

Pentru ca mult mai importanta este maniera prin intermediul careia faci bani, decat numarul banilor in sine.

Ce-ti doresti mai mult, sa faci multi bani din ceva ce nu-ti place (p.s. niciodata n-o sa poti sa faci multi bani din ceva nu-ti place), sau sa faci intr-atat de multi bani incat sa-ti ajunga, insa tocmai din lucrul/actiunea care iti provoaca tie cea mai mare placere sa o desfasori.

Uita-te, in cazul meu, de exemplu. Imi place, literalmente, maxim, sa scriu! Nici nu stiu de cand si pana cand, am incorporat atat de mult aceasta pasiune inlauntrul meu.

Insa inainte de a face primii mei banuti din scris (a.k.a. a vinde cartile pe blog), trecusera doi ani in care postasem doar articole pe blog! Si mi-am strans un public, cu alte cuvinte mi-am produs o piata.

Oamenii care-mi citesc articolele, nu mi-ar citi articolele daca n-ar gasi o gramada de pasiune, venita din partea mea si incorporata in aceste articole.

Am postat pe un interval de doi ani intr-o maniera continua, pe blog, articole, fara ca nici macar sa nu ma gandesc la ideea de a face bani!

Pentru ca am facut lucrurile din pasiune, chiar si pe gratis!

Si am ajuns in mod natural la oportunitatea de a face bani, pentru ca m-am trezit peste noapte in ipostaza de a lucra la o noua carte pe care n-am planuit absolut deloc s-o scriu.

Apoi am lucrat entuziasmat la acea carte zi de zi, si cand a fost gata am pus-o de vanzare.

Si doar in momentele in care m-am aflat cu o carte gata, pusa de vanzare pe blog, literalmente, constientizasem ca.. Hopa.. acum urmeaza sa fac bani!

Pe buna dreptate, de aici incolo, urmeaza partea in care eu si fac bani din pasiunile mele!

Atat de naiv eram.

Asa ca raspunde-ti tie insuti la aceasta intrebare, intr-o maniera cat mai sincera cu putinta – Ce te vezi pe tine insuti facand, chiar si pe gratis!??

Iar apoi raspunde-ti tie insuti la urmatoarea intrebare.

 

Ce te vezi pe tine insuti facand, chiar si fara sa te uiti la ceas?

Pentru ca daca esti capabil sa intreprinzi unele actiuni, chiar si fara sa te uiti la ceas (a.k.a. sa muncesti prin intermediul pasiunilor tale), inseamna ca poti sa intri in stare de flux!

Stii, starea aceea in care poti sa uiti de totul si de toate din jur.

Nimic nu mai conteaza in momentele in care muncesti la pasiunile tale, prin intermediul talentelor si abilitatilor tale, unice si innascute.

Nici ca ploua afara si n-ai chef de munca, nici ca ti-e foame, nici ca ti-e sete, nici ca te cheama iubitul sau iubita.

Intocmai atat de absorbit trebuie sa fii in momentele in care prin intermediul talentelor tale, iti exerciti, vocatia, pasiunea!

Sau mai bine zis, expertiza!

Doar oamenii pasionati de ceea ce fac pot sa ajunga experti in domeniul lor de activitate!

Pentru ca doar pasionat mereu fiind, si doar curios la un nivel atat de adanc in profunzime, de lucrurile si expertiza pe care o practici zilnic in viata ta, poti sa ajungi, literalmente, la stadiul de geniu si sa fii recunoscut de catre toti din jur, pentru nivelul de profesionalism la care ai ajuns in profesia ta.

De fiecare data cand vei vedea un om de succes, de fiecare data cand vei vedea un om de geniu, de fiecare data cand vei vedea un expert si un profesionist in activitatea sa, vei vedea un om care e pasionat de ceea ce face!

Sau spus cu alte cuvinte, un om care munceste cel mai adesea in stare de flux.

Insemnand, nu numai ca ar face lucrurile chiar si pe gratis, insa e atat de abosrbit si de pasionat de lucrurile pe care le face, incat in acele momente de actiune, uita de totul si de toate din jur si nimic nu mai conteaza.

Ramane doar placerea de a-si exercita vocatia.

Ce te vezi pe tine insuti facand, chiar si fara sa te uiti la ceas?

Din nou, raspunzand la aceasta intrebare, ti se ofera sansa sa iti descoperi/redescoperi vocatia.

Calea spre bogatie este aceea de a ajuta cat mai multa lume sa ajunga la succes.

Succes, insemnand un domeniu de activitate la care tu te pricepi minunat de bine, iar prin intermediul acelui domeniu de activitate (produse sau servicii pe care tu le ai de oferit pe piata), ti se ofera sansa ca intr-o maniera atat de unica, naturala si intuitiva, sa creezi valoare pentru cei din jur, in schimbul resurselor materiale.

A avea o pasiune pentru ceea ce faci este crucial, daca tu nu devii entuziasmat in legatura cu ceea ce faci, cine altcineva ar putea sa devina pentru tine!? Donald Trump

Inca odata, succes fara pasiune, nu poate sa existe.

De fiecare data cand vei vedea oameni de succes si experti in ceea ce fac, vei descoperi oameni cu adevarat pasionati.

Iar dupa cum bine ti-ai dat seama, pentru a ajunge la succesul financiar, necesita mai intai sa iti descoperi iar mai apoi sa iti monetizezi pasiunile.

Iar de pe cuprinsul acestui post ai aflat doua intrebari care sa te ajute pe tine numai bine, intr-un mod atat de eficient, sa treci de-ndata la actiune.

Ce te vezi pe tine insuti facand chiar si pe gratis?

Ce te vezi pe tine insuti facand chiar si fata sa te uiti la ceas?

 

Descopera-ti pasiunile, descopera ce sunt banii, descopera cat de multi bani poti sa faci, descopera totul si fara perdea cand vine vorba de lumea banilor, toate astea accesand si citind paginile cartii Filosofia Banilor.

Daca ti-a placut acest post si vrei sa accesezi infinit mai multe informatii, nu uita sa arunci o privire peste detaliile cartii. Click pe imaginea de mai jos pentru a face lucrul acesta.

post1

Descopera cartea Filosofia Banilor!

Cu mult respect, Taloş Darius.

Acest articol ii este dedicat bunului meu amic, Pop Andrei.

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest articol poate fi folositor cuiva drag tie, nu uita sa ii dai si un Share.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *