Povestea mea – Filosofia Banilor

18 Oct
22549821_1571954102863072_2514533237103462570_n

Londra, Septembrie 2017.

Te salut, Taloş Darius sunt, iar cu ocazia acestui post am de gand sa dezghet putin blogul Inteligent Financiar.

Nu ca ar fi fost inghetat pana acum :) .

Cand zic cunvatul ‘dezghet’, ma refer la oportunitatea de a-i adauga o latura plina de umanitate, caldura, personalitate.

Din acest moment m-am decis ca nu voi mai fi eu cel care scrie si le stie pe toate de pe blog (oricum ar fi cea mai mare dovada de prostie sa consider ca le stiu pe toate), dar din acest moment voi fi eu cel care va avea o reala conversatie cu tine prin intermediul acestui post si a urmatoarelor care urmeaza sa vina.

Iar conversatia de azi se va materializa prin intermediul povestii mele interioare pline de detalii.. detalii pe care putina lume le-ar fi banuit, in calitate de cititori ai blogului Inteligent Financiar.

Culmea culmilor din punct de vedere financiar, intomai din momentul in care blogul Inteligent Financiar are oportunitatea sa-mi devina o afacere (facand referinta la noul produs pe care-l am de vanzare atasat pe blog), tocmai din acest moment m-am decis sa nu mai privesc blogul ca fiind o viitoare afacere, ci ca o comunicare reala, umana, calda, dintre mine si oricine altcineva este dornic sa descopere aceasta lume a finantelor privita din punct de vedere filozofico-psihologic!

Nu incercam sa par inteligent cu ultimele doua cuvinte, incercam sa spun oarecum ca in cazul in care esti un iubitor de matematica sau lucruri reale, tehnice, pure, in sinea lor.. nu cred ca blogul Inteligent Financiar este cel mai potrivit pentru tine.

In cazul in care esti curios in schimb legat de lucrurile interioare, lucrurile care nu se vad, insa care provoaca aparitia cifrelor/lucrurilor de la suprafata, iti urez un Bun venit pe blogul Inteligent Financiar!

 

Cine sunt eu!?

Numele meu este Taloş Darius, iar această carte a luat naştere în cel de-al treilea an de facultate, studiind psihologia.

Am trăit de când mă ştiu într-o familie modestă, chiar dacă părinţii mei au multiple terenuri agricole, atât casă cât şi apartament; părinţii mei sunt ambii nişte simpli muncitori cu salariul minim pe economie.

Rezultă de aici, că în mod personal, foarte mulţi bani de buzunar pe care să îi primesc de la părinţii mei, nu am avut niciodată.

Nu am avut niciodată bani de hainele pe care doream să mi le cumpăr, rareori aveam bani pentru excursiile pe care voiam să le fac.

Uneori, erau momente în care nu aveam bani nici măcar să ies la o pizza, deşi îmi era poftă de pizza aceea atât de mult.

Toate ar fi fost bune şi frumoase, dacă aş fi trăit doar în lumea modestă şi liniştită din punct de vedere financiar, a micuţului părculeţ înconjurat de blocuri în care trăiau oameni cât se poate de comuni pe ierarhia socială, fiind vorba de strada Partizanilor din Şimleu Silvaniei.

Însă odată cu începutul liceului, intrasem cu ultima medie (9.26) în cea mai bună clasă din Sălaj, şi a doua clasă de pe ţară. Era vorba despre clasa 9-F, profil Economic, a Colegiului Naţional ”Simion Bărnuţiu”, Şimleu Silvaniei.

Iar din momentele în care începusem să trăiesc atmosfera liceului şi realitatea acelei clase, viaţa mea urma să se schimbe în mod radical.

Şi asta nu datorită profilului economic pe care îl avea clasa respectivă, ci datorită faptului că nimerisem cu doi dintre cei mai bogaţi elevi, pe care putea să îi aibă vreodată orăşelul Şimleu Silvaniei.

Începând cu acele momente, observând diferenţele dintre mine şi ei, având în vedere inocenţa şi lipsa de experienţă a vieţii unui tânăr elev, observasem cât de drastică şi antitetică poate să fie lumea mea în comparaţie cu lumea lor.

Eu fiind săracul, iar ei fiind bogaţii. Eu având haine de la magazinul din oraş, ei având haine de la mall. Eu venind pe jos la şcoală, ei venind cu Audi şi Mercedes, maşinile lor personalizate, nici măcar nu erau ale părinţilor lor.

La început, văzând diferenţele dintre mine şi ei, mă resemnasem. În mod neputincios, acceptasem realitatea faptului că dacă nu m-am născut într-o familie bogată, modestia era destinul meu.

‘ Chiar dacă eram un simplu elev pentru moment, provenind dintr-o familie modestă din clasa de mijloc a ierarhiei sociale, mult mai importante erau în schimb scopurile şi idealurile mele pentru viitor ‘ Taloş Darius

post2

Click pe imagine pentru a accesa detaliile despre carte!

În acea perioadă de liceu nu ştiam eu, nici ce reprezintă banii, nici cum se obţin banii, nici măcar cum se păstrează banii.

Iar pe lângă toată această lipsă de educaţie, vedeam în fiecare zi, tot mai mult pe zi ce trece, realitatea orăşelului meu care retrăia şi încă retrăieşte şi azi, literă cu literă, stratificarea socială pe care o găseşti cel mai bine conturată în romanul ”Ion” al lui Liviu Rebreanu.

Înainte şi înainte de toate, în orăşelul meu eşti catalogat după statutul tău social.

Nu conta ce note aveai la învăţătură, nu conta cât de citit sau inteligent erai, nu conta ceea ce ştii să faci.

Tot ceea ce conta, era numele de familie pe care îl aveai în oraş, hainele pe care le purtai, cât şi maşina pe care o conduceai.

 

Contactul cu educaţia financiară!

Începând din clasa a 9-a, manifestasem deja un oarecare interes pentru Seducţie. Mi-am dat seama că nu aveam nici cea mai seducătoare personalitate, iar nici tocmai un Brad Pitt nu eram din punct de vedere al înfăţişării.

Aşa că am fost nevoit oarecum să compensez toate aceste dezavantaje, cu dezvoltarea altor abilităţi specifice în acest domeniu, al relaţiilor şi al iubirii.

Începusem să citesc Arta Seducţiei iar în acea perioadă, Pera Novacovici şi Daniel Zărnescu erau scriitorii principali de pe blog. De pe Arta Seducţiei ajunsesem pe blogul lui Pera – Peronsalitate Alfa, iar acolo la secţiunea cărţilor recomandate, descoperisem cartea ”Secretele minţii de milionar”, scrisă de T. Harv Eker.

Iar reacţia minţii mele de elev inocent ce tocmai descoperea lumea, a fost:

”Uaaauu.. există aşa ceva? Există cărţi care să te înveţe cum să devii bogat?

Există cărţi care să te înveţe – Care sunt secretele minţii de milionar!??”

Ajunsese-m, încet-încet, la concluzia că e vorba de ”a şti” unele lucruri. Aşa că începusem să îmi pun în mintea mea unele întrebări precum cele care urmează:

De ce sunt unii oameni bogaţi, iar alţii săraci? Care sunt diferenţele dintre oamenii bogaţi şi cei săraci?

Ce trebuie să fac, ca să devin şi eu bogat la rândul meu? Care sunt lucrurile pe care trebuie să le învăţ? Ce nu ştiu eu şi ştiu oamenii bogaţi!?

Chiar dacă vedeam zilnic cum cei doi colegi ai mei super bogaţi, primeau lucrurile materiale visate de la părinţii lor.. în mintea mea se conturase tot mai şi tot mai adânc întrebarea – Oare pot să învăţ şi eu cum să devin bogat!?

 

Iar din acele momente filmul meu sa rupt. Din acele momente incepuse sa se scrie istoria din viata mea.. istoria educatiei financiare personale.

Incepusem sa citesc cu o pofta imensa tot ceea ce prindeam pe Internet ca si materiale de educatie financiara.

Tot ceea ce prindeam pe net, ma refer, pur si simplu cartile in format PDF pe care le gaseam gratuite ca si variante electronice de la cartile reale.

Dupa cum iti spuneam mai sus, in cazul in care nu aveam bani de pizza, cu atat mai putin aveam bani de cumparat carti din sectiunea de educatie financiara din libraria oricarui mall.

Era un lux senzatia aceea mirifica de a sta intins pe un sezlong la capat de piscina, simtind o adevarata placere in pupilele de la degete.. de a mangaia foile unei carti de educatiei financiara.

In prima parte a educatiei mele financiare citeam cartile de pe vechiul calculator cu monitorul in forma de curbura.

In a doua parte a educatiei mele financiare, cand IT-istul de varu-meu mai mare, care mi-a si deschis blogul Inteligent Financiar pana la urma, s-a decis el sa imi schimbe viata doar asa dintr-o simpla decizie din punct de vedere financiar..

M-a imprumutat cu 2000 de lei sa-mi cumpar un laptop nou, iar acum, literalmente, era un lux sa citesc cartile de educatie financiara inca in format PDF.. insa in loc sa stau incovoiat la masa de la birou, stateam totusi intins daca nu pe un sezlong de la capatul piscinei din curte, la care inca visez intr-o buna zi sa devina realitate.. stateam intins acum in patul meu de acasa si tot era un lux.

 

Să revenim încet-încet la situaţia mea actuală de acum.

De la inocentul elev din băncile liceului care se credea total neputincios în faţa celor doi colegi ai săi super bogaţi, am ajuns azi absolventul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj Napoca.

Momentan, tocmai ce am ieşit de pe băncile facultăţii, voi fi plecat pentru o perioadă de timp în Marea Britanie, prin intermediul programului Work & Travel. Voi fi plecat cu intenţia de a strânge un capital pentru viitoarele mele proiecte şi idei de afaceri.

Nu e timp de master, nici de consiliere psihologică. Am realizat faptul că dacă îmi doresc cifre cu adevărat mari de la viaţă, nu e loc de lucruri călduţe şi confortabile.

Iar în legătură cu relaţia mea dintre mine şi cei doi foşti colegi super bogaţi, sau relaţia dintre mine şi oamenii bogaţi în general, lucrurile stau în felul următor.

Uneori, admir bogăţia oamenilor înstăriţi, pentru că sunt conştient că făcând lucrul acesta, prin intermediul legii atracţiei mă apropiu şi pe mine de bogăţia lor.

Iar alteori, mă doare fix în cot şi sunt, literalmente, neimpresionat, de orice bogăţie sau posesivităţi financiare le-ar avea cineva.

Ceea ce contează cu adevărat pentru mine este ceea ce am eu, şi care sunt acţiunile pe care trebuie să le fac, pentru a obţine lucrurile pe care mi le doresc pe viitor.

Uneori, când văd o maşină frumoasă sau o casă atrăgătoare, îmi spun în mintea mea: ”Dumnezeule, binecuvântează acea maşină, binecuvântează acea casă”, din simplu motiv că nutrind gânduri pozitive şi de atracţie în mintea mea faţă de acea casă sau acea maşină, sunt conştient că pe viitor voi avea şi eu acele lucruri.

Alteori, nu dau doi bani pe ce are ”x” sau ”y”. Sunt la modul cel mai simplu conştient de faptul că: ”Cu fiecare secundă pe care o petrec uitându-mă la bogăţia altuia, am mai pierdut o secundă din a-mi construi propria mea bogăţie”.

 

Am devenit oare vreun milionar pentru ca m-am apucat sa citesc carti scrise de oameni milionari!?

Nuuu.. Evident ca nu :) !

Lucrurile valoroase cer timp.

Vei deveni tu oare un milionar peste noapte, in cazul in care cumperi cartea Filosofia Banilor!?

Evident ca nu, daca cu acest gand in minte cumperi cartea atunci nici nu mai are rost sa o faci.

Desi, literalmente, cu mana pe inima iti spun, daca aplici teoria doar din aceasta carte (nemaicitind nimic altceva – decizie total optionala la indemana ta), insa aplicand teoria din aceasta carte cu o STRICTETE demna de armata in viata ta, si asa in cele din urma, ai sansa sa ajungi un milionar!

In Lei pentru bun inceput, daca nu in Euro sau Dolari, hai sa incepem cu pasi micuti, despre care chiar iti propun sa vorbim in cele ce urmeaza!

Daca nu te transforma peste noapte cartea intr-un milionar, la ce e buna in cele din urma?

Cu ce te poate ajuta pe tine blogul Inteligent Financiar sau cartea Filosofia Banilor!?

 

Atunci, in exact acele momente in care descoperisem cartea ”Secretele mintii de milionar” de pe blogul lui Pera Novacovici, privind la antiteza financiara extrem de contrastanta dintre mine si cei doi colegi ai mei super bogati, aveam de facut o decizie..

Sa nu imi fac iluzii desarte care sa ma usture mai apoi, crezand pe buna dreptate, ca doar o singura carte de educatie financiara imi poate schimba viata si imi poate seta traseul pe drumul cel bun dpdv financiar pentru tot restul vietii mele din acel moment..

Si sa ma consolez in continuare cu gandul ca daca m-am nascut sarac, in clasa saraca a populatiei, atunci mediocritatea si o viata comuna fara prea multe palpitatii.. era destinul existentei mele.

Sau.. totusi.. sa ma risc. Sa imi intind mana, literalmente, prin foc.. apucand acea carte.

O metafora de nota 10 as putea spune, dar care reflecta realitatea de atunci.

Chiar daca nu aveam nimic de apucat in mana, pentru ca ”Secretele mintii de milionar” o descarcasem de pe net in format PDF, totusi.. focul care putea sa ma arda era inca acolo prezent.

Pentru ca alesesem sa cred ca o singura carte de educatie financiara imi poate schimba viata pentru totdeauna din acest sens, in ciuda tuturor dovezilor reale extrem de contrastante ale lumii saracacioase dpdv financiar in care traiam!

Incepusem sa citesc cartea, nu m-am ars deloc, ba mai mult de atat, se pare ca luasem decizia corecta.

Pentru ca totul a pornit de la decizia de a citi acea carte. Dupa ea a urmat o alta, inca o alta, inca o alta.. pana ce s-au adunat cu zecile.

Dintr-un potential vagabond care puteam deveni avand in vedere imprejurarile de atunci, am devenit UN OM CITIT!

Dintr-un om mediocru a carui convingere era ca in Romania nu se pot face bani pentru ca celor din guvern nu le pasa deloc de soarta oamenilor comuni, am ajuns la concluzia ca DESTINUL ESTE IN MAINILE MELE!

Dintr-un alt copil de cartier aparent fara prea mult sens in viata, mi-am descoperit o pasiune care da GUST, SUBSTANTA SI CONTINUITATE VIETII MELE!

Da, citesc si scriu in continuare in domeniul educatiei financiare din pura pasiune, placere si ambitie.. si nimic altceva.

Articolele de o calitate extrem de superioara poti sa le gasesti in continuare pe blog intr-un mod total gratuit, cat si sa le recomanzi si altora, ai putea incepe cu cei dragi!

In mod personal insa, in urma tuturor cartilor de educatie financiare citite pana acum, mi-am format o mini filosofie de viata:

Orice forma de valoare trebuie intampinata cu o alta forma de valoare.

Sloganul blogului Inteligent Financiar este acela de a crea valoare!

Pot sa creez valoare pentru tine prin prisma esentei blogului Inteligent Financiar, care este compactata pe cuprinsul acestei carti, data la schimb pentru o suma minora.

 

Stiu.. te aflii intocmai in situatia in care m-am aflat si eu acum cativa ani in urma, intinzand mana dupa acea carte s-ar putea sa te arzi!

Tot ce pot sa-ti spun e ca am fost pe acolo!!

N-ai sa te arzi, ba chiar ai sa-ti schimbi viata din punct de vedere financiar!

Pentru cei care n-au pus niciodata mana pe o carte de educatie financiara pana acum, cartea o sa fie ca o comoara de aur pentru fiecare dintre voi!

Pentru cei care sunt seniori deja in cititul cartilor de educatie financiara, daca preluati o singura idee de pe cuprinsul acestei carti (sunt sigur ca veti gasi mai multe decat doar una singura), iar mai apoi sa aplicati acea idee pentru tot restul vietii, si in acest fel cartea isi va merita chiar si de 10x mai mult pretul.pe care-l veti plati.

Decizia.. a fost si va fi pentru totdeauna in mainile tale, exact precum a fost si in mainile mele.

Decizia.. de a-ti incepe propria ta educatie financiara si de a-ti retrasa pentru totdeauna destinul existentei tale din punct de vedere financiar, intr-un mod extrem de pozitiv si benefic pentru viata ta, sta la un click distanta.

Secretul este sa creezi valoare.

** Toti cei au cumparat Convingerile oamenilor de succes au 50% pentru Filosofia Banilor, toti cei care cumparati aceasta carte aveti 50% pentru Convingerile oamenilor de succes.

Cartea se poate achizitiona apasand Click pe imaginea de mai jos.

post11111

Click pe imagine pentru a descoperi detaliile despre carte!

 

** Va rog pe toti cei care ai gasit valoare sub o forma sau alta prin prisma articolelor de pe blogul Inteligent Financiar, sa imi dati o mana de ajutor printr-un share la acest articol, doar pentru a avea oportunitatea ca si cei dragi voua sa afle de existenta acestui blog.

Nicidecum in al doilea rand, va multumesc din inima pentru ca existati, pentru ca altfel as fi fost nevoit sa gasesc un sens in pasiunea mea doar de unul singur.

Al vostru Taloş Darius.

 

** Nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, in cazul in care vrei sa ramai in contact cu urmatoarele postari de pe blog.

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *