Cum sa faci bani din pasiunile tale – Cum sa creezi o noua piata de desfacere

16 Sep

 

13062100_1203766589654061_5585136178015780709_nVorbisem in primul articol despre – Ce inseamna sa creezi valoare; si cum acest comportament este conceptul care sta in spatele tuturor marilor bogatii create.

Pentru ca singura modalitate de a castiga resursele financiare pe termen lung, din partea celorlalti oameni, este modalitatea de a creea valoare la schimb, pentru calitatea vietilor acestor oameni.

Vorbisem in cel de-al doilea articol despre – Cum sa iti descoperi pasiunile tale; prin intermediul carora ai si tu oportunitatea sa castigi resursele financiare in mod personalizat.

Vorbisem in cel de-al treilea articol despre – Obiceiul de a oferi mai multa valoare, decat valoarea pentru care te astepti sa fii platit; acesta fiind principiul cu ajutorul caruia ai ocazia sa creezi un impact extraordinar de pozitiv din partea clientilor tai.

Iar in urma acestor trei extrem de importante filosofii de viata abordate pana acum, care ar putea sa fie urmatorul concept care sa aiba capacitatea sa puna punctul pe ‘i’?

Ce faci in cazul in care, stii care sunt pasiunile tale, stii cum sa faci bani din pasiunile tale pentru ca ai inceput sa faci deja acest lucru, insa domeniul in care se afla pasiunile tale este un domeniu ajuns la saturie deja in locatia in care tu te aflii.

Sau spus cu alte cuvinte, concurenta e prea mare.

Intocmai despre acest lucru vom vorbi cu ocazia articolului de fata.

In continuare am sa vorbesc in acesta serie de articole – Cum sa faci bani din pasiunile tale, despre pasiunea mea dedicata fotografiei.

Si cum am inceput sa fac bani din aceasta pasiune.

 

Spuneam in articolul precedent legat de conceptul de a oferi valoare in plus fata de valoarea cu care te astepti sa fii platit, ca felul in care ma diferentiez eu de concurenta in oferirea serviciilor in domeniul fotografiei este faptul ca ofer poze clare, profi, si faptul ca se citeste din partea clientilor mei multa atentie si pasiune oferita in fotografiile acestora.

Si totusi ma, regasesc intr-un oras in care pasiunea pentru fotografie este la nivel de strada, adica toata piata a ajuns la un nivel de saturatie.

Practic, m-am apucat de portrete intr-o piata mult prea saturata, avand in vedere numarul ridicat de fotografi care se afla intr-un orasel mediu precum Simleu Silvaniei.

In oras fiecare fotograf e cu specialitatea lui. Cei mai tineri dintre fotografi se ocupa de portretele de strada si in natura.

 Sunt urmati de catre cei aflati in pragul de varsta intre 20 si 30 de ani, ei sunt responsabili cel mai adesea de majoratele care au loc in oras.

Cei de pe la mijloc se ocupa de nunti si de botezuri. Cei mai invarsta chiar, au contracte cu primaria si sunt responsabili sa imortalizeze evenimentele publice din centrul orasului si de la Casa de Cultura.

Avand in vedere ca sunt inca in stadiul celor mai tineri fotografi din oras, nu din punct de vedere cronologic ci din punctul de vedere al varstei in domeniu, ma aflam, bineinteles, la domeniul portretelor facute in strada si in cele mai populare locatii publice din oras.

Totusi, evident ca simteam nevoia de mai mult.

Fiind un client fidel al unei cafenele din centrul orasului, nu doar pentru ca imi placea calitatea cafelei, dar si pentru ca imi placeau oamenii care dadeau viata cafenelei, inevitabil era sa nu vorbesc cu patronul de acolo intrebandu-l daca imi da voie sa incep un mini experiment cu tematica fotografica.

Facand fotografii clientilor atat de pe terasa cat si din interiorul cafenelei, mi-a spus ‘Da’, si asa am avut dreptul de libera practica.

 

Ceea ce eu nu realizasem, desi era evident ca eram super entuziasmat de noua oportunitate de a face fotografii la cafenea, mult mai important decat oportunitatea de a face fotografii la cafenea, era faptul ca eu tocmai creasem o noua piata de desfacere!

Fotografiile au inceput sa apara, vestea ca la Concerto se fac fotografii pe terasa a fost si ea raspandita.

Insa dintre toate acestea, mult mai important de semnificat era faptul ca, ii spusesem patronului de la cafenea ca imi doresc ca in primele doua saptamani sa ii ofer fotografiile in mod GRATUIT!

13221027_1723694357913587_5408195214766052575_n

Insa ce era si mai important de atat, chiar daca eu nu realizasem pe moment, era faptul ca eu aplicasem in mod inconstient (fara sa imi dau seama), filosofia de viata invatata de la Napoleon Hill.

Ofera intotdeauna mai multa valoare clientilor tai, decat valoarea pentru care te astepti sa fii platit.

Am facut lucrul acesta prin faptul ca oferisem fotografiile in primele doua saptamani in mod gratuit!

A fost obiceiul acesta factorul esential care l-a determinat pe patronul de la cafenea sa ma angajeze!?

Cu siguranta ca aceasta strategie a contribuit in mod semnificativ.

Insa al doilea lucru ca si importanta, dupa faptul ca fusesem angajat, e ideea ca primisem o prima de instalare, facusem in continuare bani dupa momentul in care am fost angajat, insa mi-am primit si banii pentru primele doua saptamani in care facusem fotografiile in mod gratuit!

Intocmai aceasta este puterea filosofiei de afaceri de a oferi intotdeauna mai multa valoare clientilor tai, decat valoarea pentru care te astepti sa fii rasplatit!

 

Vrei sa faci bani din pasiunile tale insa nu poti sa faci lucrul acesta pentru ca te aflii intr-o piata ajunsa la nivel de saturatie?

(Apropo, o piata nu poate sa ajunga niciodata la un nivel de saturatie, indiferent cat de saturata ar fi. Intotdeauna va fi loc pentru noii veniti, atata timp cat inoveaza lucrurile fata de starea lor curenta!)

In cazul in care vrei sa faci bani din pasiunile tale insa nu stii cum sa faci lucrul acesta pentru ca te aflii intr-o piata ajunsa la saturatie, personal nu pot sa iti propun 101 modalitati prin care sa creezi o noua piata de desfacere!

Pentru ca nu stiu atat de multe modalitati!

Insa o stiu doar pe una singura, dar buna!

Creeaza intotdeauna, multa mai multa valoare pentru viata clientilor tai, decat valoarea pentru care te astepti sa fii rasplatit!

Este cea mai primitiva si cea mai influentabila modalitate de a deschide o noua piata de desfacere pentru pasiunile tale prin intermediul carora ai oportunitatea sa faci bani, si va ramane cea mai influentabila metoda de a creea un impact pozitiv pentru totdeauna!

Pentru ca oamenilor le este pur si simplui imposibil sa nu te aprecieze, atata timp cat tu creezi extrem de mult mai multa valoare pentru vietile lor, decat contravaloarea financiara pe care o ceri tu la schimb!

 

** Daca ti-am starnit curiozitatea despre cartea Convingerile oamenilor de succes & ghidul Cum sa faci bani din pasiunile tale, detaliile despre cele doua carti iti sunt la indemana cu un click distanta (click pe imaginea de mai jos).

15175590_618276981711907_1506218569_n.png

Click pe imagine pentru detalii: Convingerile oamenilor de succes & Cum sa faci bani din pasiunile tale!

 

** Iar pana data viitoare, cand vom vorbi despre urmatorul concept din ghidul – Cum sa faci bani din pasiunile tale (Doua metode prin care sa te diferentiezi de concurenta); nu uita sa oferi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Cu respect, Taloş Darius.

Salvează

Salvează

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *