Cum sa faci bani din pasiunile tale – Ofera mai multa valoare decat valoarea pentru care te astepti sa fii platit

7 Sep

 

13062100_1203766589654061_5585136178015780709_nAm vorbit in primul articol despre: Ce inseamna sa creezi valoare – Cum poti sa faci bani din pasiunile tale.

Am vorbit in cel de-al doilea articole despre: Care sunt serviciile sau produsele cele mai potrivite pentru tine asupra carora ar trebuie sa iti concentrezi atentia!

Asadar, vorbisem pana acum despre cum se fac banii, cat si despre, din ce anume ar trebui sa faci tu bani.

Iar acum, cred ca este cel mai potrivit moment pentru a trece la unul dintre cele mai importante obiceiuri (obicei pe care daca il implementezi si tu in viata ta); literalmente, iti este garantat drumul catre succes in domeniul din care iti doresti si tu sa faci bani la urma urmei.

 

Vorbim in articolul de fata despre: Obiceiul de a oferi mai multa valoare decat valoarea pentru care te astepti sa fii platit.

Acest obicei este imprumutat din filosofia de viata a lui Napoleon Hill. Cel mai detaliat vorbeste despre acest concept in cartea sa The Law of Success.

Printr-o conjuctura a vietii neasteptata, dintr-un simplu jurnalist, Napoleon Hill a ajuns sa ii studieze pe cei mai de succes afaceristi si oameni ai vremii lui din intreaga America.

Vezi partea introductiva a review’ului pentru cartea Think Big and Grow Rich (De la idee la bani).

In momentul in care i s-a propus din partea lui Andrew Carnegie, (magnat in industria otelului, avere estimata la 298 miliarde $), oportunitatea de a studia cei mai de succes oameni ai Americii din vremea lui, cu scopul de a intocmi un tot unitar ce sa formeze o teorie comprehensibila a Legilor Succesului, Napoleon Hill a avut de ales intre urmatoarele doua variante:

Un venit modest, chiar daca mediu, dar fix, cu care sa isi intretinta tanara familie ce era formata din sotia lui si copiii ce trebuiau ingrijiti si imbracati pentru a merge la scoala, sau oportunitatea de a-si urma vocatia urmand pasiunea lui de a studia oamenii si a formula filosofia Legilor Succesului.

Aceasta a doua varianta, consta in schimb in multa, multa munca de cercetare cutreierand intreg continentul pentru a studia si intervieva cei mai bogati si importanti oamenii ai vremii respective.

Aceasta pasiune venea la randul ei cu o gramada de cheltuieli pe care nimeni nu i le acoperise.

Napoleon Hill a fost pus probabil in cea mai mare dificultate a vietii lui.

Trebuia sa aleaga intre venitul fix dar sigur, cu care sa isi intretina familia, sau oportunitatea de a studia cei mai de succes oameni ai Americii pe cont propriu, singur si independent, pentru a intocmi filosofia Legilor Succesului.

Iar doar mai apoi, dupa o mare bucata de timp, va avea oportunitatea sa castige o mult mai mare cantitate de bani, in momentul in care filosofia era gata si pregatita pentru a fi data publicarii.

A ales oportunitata de a-si urma vocatia. Si l-a costat peste 20 de ani din viata muncind pe gratis!

Insa formandu-si o veritabila baza de date biografice a celor mai de succes oamenii ai Americii vremii lui, printre care (Andrew Carnegie, Henry Ford, Thomas A. Edison, John D. Rockfeller, Theodore Rosevelt), nu numai ca a intemeiat pe baza acestor cunostinte cartea The Law of Succes, dar a scris pe langa si alte carti cum ar fi Think Big and Grow Rich, How To Sell Your Way Through Life, vanzand cartile in milioane de exemplare si intiparandu-si pentru totdeauna numele in istoria Americii si chiar in istoria mondiala.

Cartile lui Napoleon Hill se vand pana si astazi la peste 45 de ani dupa moartea autorului, fiind traduse in multiple limbi si vandute in milioane de exemplare.

S-ar mai fi intamplat toate aceste lucruri daca ar fi ales in schimb optiunea de a urma meseria de a fi un simplu jurnalist, angajat la o editura oarecare, luad in considerare venitul mediu dar fix cu care sa isi intretina sotia si copiii!? Cu siguranta, nu.

A imbratisat cel mai mare risc al vietii lui si a muncit pentru o perioada de peste 20 de ani pe cont propriu, cutreierand intreg continentul si formand filosofia Legilor Succesului. Si a reusit!

 

Care este scopul acestei povesti si ce avem noi de invatat de aici?

Revenim la filosofia mentionata in articolul precedent. Inainte ca o afacere sa se nasca si inainte ca o idee antreprenoriala sa prinda viata, se prea poate ca pentru o perioada de timp sa fii nevoit sa iti oferi produsele si serviciile pe piata in mod gratuit!

Napoleon Hill a facut aceste lucruri pentru o perioada de peste 20 de ani. Iar parerea mea ca si viitor absolvent al Facultatii de Psihologie, luand in considerare conceptul de a fi capabil sa amani recompensa, un om de afaceri sau antreprenor, cu cat este capabil sa isi ofere produsele si serviciile sale pe piata, in mod gratuit, cu atat il va astepta in viitor o mult mai mare recompensa financiara.

Acest obicei elaborat mai sus, obicei adoptat de catre Napoleon Hill si testat pe riscul a 20 de ani din viata lui, se numeste – Obiceiul de a oferi mult mai multa valoare decat valoarea pentru care te astepti sa fii platit!

Chiar daca intuitia reprezinta punctul de legatura intre banuiala pe care o ai acum si realitatea viitoare, Napoleon Hill nu ar fi avut cum sa fie in deplina siguranta ca urmandu-si aceasta metoda va reusi.

A ales in schimb metoda descoperita la toti ceilalti oameni de succes pe care i-a studiat – metoda de a oferi mai multa valoare decat cea pentru care esti platit.

Cu siguranta ca nimeni nu poate sa stabileasca un pret fix pentru cei peste 20 si ceva de ani din viata lui Napoleon Hill. Ar fi o mare dificultate sa stabilesti un pret fix pentru un an din viata unui om mediu, dar in cazul unui om de natura unui scriitor?

Napoleon Hill a ales sa isi sacrifice 20 de ani din viata pentru o carte care va putea sau nu va putea, sa aiba succes!

Iar de aici revenim din nou la al al doilea articol, si mai exact la cele doua intrebari a caror varianta presupune peste 80% din descoperirea vocatiei:

Care este produsul sau serviciul tau pe care esti dispus sa il oferi muncind chiar si pe gratis?

Care sunt produsele sau serviciile tale pe care esti dispus sa le oferi muncind pentru ele, chiar si fara sa te uiti la ceas?

Spune-am la inceputul acestei serii de articole, ca pasiunea abordata prin intermediul careia incepusem sa fac bani, este fotografia.

Eu nu pot sa sustin ca mi-am sacrificat peste un an si jumatate din viata pentru a produce fotografiile (vezi Jurnalul de Fotografie) pe care le fac acum, in mod automatizat; totodata, la o calitate profesionista.

Pentru ca evident ca pe parcursul unui an si jumatate de zile nu am facut acest lucru de dimineata pana seara!

Dar per total, pe langa convingerea altor pasiuni, prin decursul a unui nivel de 100 si ceva de sedinte foto avute la activ, si prin decursul a multor sfaturi cerute atat de la fotografi cat si cautate in mediul online, intr-un interval de un an si jumtate de zile am ajuns la nivelul actual.

Unde vreau sa ajung cu situatia personala din domeniul fotografiei, legat de obiceiul de a – Oferi mai multa valoare decat valoarea pentru care te astepti sa fii platit.

Pe decursul unui an si jumatate de zile avand in vedere acel activ de 100 si ceva de sedinte foto, au fost majoritatea dintre ele facute in mod gratuit!

In primul rand pentru ca ma aflam in stadiul de a invata meseria de a fi fotograf, in al doilea rand pentru ca fiind la inceput era de datoria mea sa imi construiesc un nume si reputatie pe piata, adica sa ma fac cunoscut in mod pozitiv in domeniul fotografiei.

In al treilea rand pe langa primele doua lucruri, eram constient ca pentru moment datoria mea nu este sa ma gandesc la resursele financiare mult visate, ci datoria mea este sa ofer cat mai multa valoare decat valoarea pentru care ma asteptam sa fiu platit!

Pentru ca atunci cand va aparea momentul in care sa indeplinesc acest lucru, inseamna ca sunt totodata si indreptatit in mod real si benefic, sa imi stabilesc propriul pret pe piata!

Dar momentan datoria mea era sa imi ofer serviciile in mod gratuit si sa conving piata.

Cu ceea ce ma detasez eu de concurenta unui oras intreg in care pasiunea pentru fotografie a ajuns un must-have, in cazul in care doresti sa iti faci un nume cunoscut in oras, este faptul ca pun multa – multa atentie in fotografiile pe care le fac.

Atat pe teren cat si in fata programului de editat fotografii.

Acest lucru nu il consider doar eu de unul singur, ci majoritatea clientilor care ma aleg pe mine in oferirea serviciilor din domeniul fotografiei.

Acel extra plus de atentie despre care vorbesc, consta in a pune pasiune in fiecare fotografie editata, muncesc pe principiul putin si de calitate, principiu care beneficiaza de atentia mea pe deplin; in contradictie cu mult, automatizat si de calitate medie.

Clientii care ma aleg pe mine isi doresc fotografii, chiar daca mai putine la numar, insa se vede in schimb extra plusul de atentie si pasiune in acele fotografii.

Asta inseamna pentru mine sa ofer mai multa valoare decat valoarea pentru care sunt platit.

Chiar daca pentru moment eu pun la bataie mai mult timp si mai multa valoare in comparatie cu resursele financiare primite, acest obicei lucreaza in favoarea mea, deoarece reputatia proprie este intr-o continua crestere avand in vedere recomandarea celorlalti legat de faptul ca ofer un serviciu de calitate.

Iar in viitor este doar la simpla mea alegere si indreptatire sa cresc pretul serviciilor oferite, crescand si ,totodata, din nou in acel moment, in mod proportional, si calitatea serviciilor oferite!

Care este, serviciul sau produsul tau pe care il ai de oferit, si cum intentionezi sa oferi mult mai multa valoare decat cea pentru care esti platit?

Lucrul acesta fiind necesar sa il faci, cel putin pentru stadiul in care te aflii la bun inceput, atat in convingerea pasiunii tale cat si in convingerea pietei din care doresti sa iti monetizezi pasiunea ta.

Principiul de a oferi mai multa valoare decat valoarea pentru care esti platit functioneaza.

L-a testat Napoleon Hill peste 20 si ceva de ani din viata lui, l-am testat si eu, iti propun sa il testezi si tu!

 

P.S. Vorbim in articolul urmator despre – Cum sa creezi o noua piata de desfacere pentru produsele sau serviciile tale pe care le ai de oferit, si cum am facut eu lucrul acesta in domeniul fotografiei.

Pana atunci, daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele materiale pline de inspiratie de pe blog.

** Iar daca ti-am starnit curiozitatea despre cartea Convingerile oamenilor de succes & ghidul Cum sa faci bani din pasiunile tale, detaliile despre cele doua carti iti sunt la indemana cu un click distanta (click pe imaginea de mai jos).

15211758_618276888378583_1863766097_n.png

Click pe imagine pentru detalii: Convingerile oamenilor de succes & Cum sa faci bani din pasiunile tale.

 

** Cea mai buna investitie pe care poti sa o faci, va fi intotdeauna investitia in tine insuti.

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *