The Best of the Automatic Millionaires

2 Aug

51QE8mRk6kL._SX329_BO1,204,203,200_

The Best Of The Automatic Millionaires, este scrisa de David Bach, unul dintre cei mai prolifici autori si vorbitori in public despre educatia financiara, din Statele Unite.

Prin insight-urile sale despre viata financiara a ajutat sute de mii de persoane sa o rupa cu saracia si sa devina oameni prosperi.

Cartea este compusa din 32 de capitole, nu foarte mari in lungime ce-i drept, insa prin intermediul acestor capitole vei gasi o informatie mai practica si folositoare mai mult decat oricand, despre cum poti sa iti imbunatatesti viata financiara chiar din acest moment, in cazul in care doresti sa faci lucrul acesta.

Cateva titluri de capitole din carte ar putea fi urmatoarele: Chapter 3 – Five ways to save 2,500$ in 20 minutes; Chapter 4 – 7 ways to synchronize your finances with your values, Chapter 5 – How to save big on your mortgage; Chapter 8 – Make your emergency savings automatic; Chapter 9 – Car buyng – Four steps to a bargain on wheels, Chapter 11 – Get more miles for your money; Chapter 14 – Five ways to grow your income by 20 percent; Chapter 20 – About your job – Should you stay or should you go; Chapter 21 – Five ways to getting a bigger raise; Chapter 32 – The 5 biggest 401(k) rollover mistakes.

Am enumerat toate aceste titluri de capitole pentru a ne putea forma o idee despre ce vom gasi pe cuprinsul acestei carti, deoarece in acest review ma voi opri in mod personal la doar unul dintre capitolele incipiente ale cartii.

Mintea mea psihologica ma biaseaza sa prefer unul dintre capitolele mai putin tehnice si cu informatii prezente pe care poti sa le aplici chiar din acest moment; ci sa prefer unul dintre acele capitole ale cartii care abordeaza profunzimile.

Radacinile mentale si tiparele de gandire care influenteaza oricum pana la urma lucrurile si strategiile tehnice de la suprafata, pozitionandu-te pe tine pe drumul bogatiei intr-un timp cat mai rapid.

 

Exact in primul capitol al cartii – An early start on the road to riches, autorul povesteste despre intamplarile traite in copilarie, atunci cand bunica sa l-a luat impreuna cu ea la unul dintre McDonalds-urile din oras cu scopul de a lua pranzul, insa si cu intentia de a ii preda o adevarata lectie de viata.

In momentele in care cei doi luau masa impreuna, bunica lui David il oprise pe acesta din mancat, ii spusese sa se uite cu mare atentie la toate persoanele din acea incapere pentru ca mai apoi urma sa ii spuna un mare secret al vietii:

 

David, spuse bunica lui, exista trei tipuri de oameni in aceasta incapere.

Exista acei oameni care au venit la restaurant precum am venit si noi azi, cu scopul de a manca cheesburgers si cartofi prajiti. Putem sa ii numim pe acestia cheltuitori.

Apoi exista cei care prepara mancarea si spala vasele intr-un restaurant ca acesta, pentru salariul minim pe economie. Ii vom numi pe acestia muncitori.

Nu incele din urma, exista cei care vand cheesburgerii si platesc muncitorii. Ii vom numi pe acestia patroni.

 

Apoi bunica lui se opri din vorbit, se uita cu atentie la micutul David care avea in acel moment doar 7 anisori, dupa care continua cu urmatoarele cuvinte:

 

Poti sa fii tot timpul ca cineva care vine sa isi cheltuiasca banii intr-un local ca acesta precum este McDonalds.

Iar apoi cand vei creste mai mare si vei avea nevoie de bani, poti sa vii intr-un local ca acesta sa muncesti pentru un salariu minimum pe economie.

 

Inteleapta bunica se opri pentru putin timp din vorbit, ii inconjura fata lui David cu mainile ei delicate, dupa care spuse apoi concluzia finala pe care voia ca David sa o aplice in viata lui.

 

Sau.. poti sa fii atat de destept incat sa devii patronul acestui local.

. . .

Important este sa realizam cu totii faptul ca oportunitatile pentru a face bani exista oriunde ne-am intoarce privirea. Doar un orb nu poate sa le vada si nu poate sa profite de ele.

Secretul de a ne indrepta spre bogatie este acela de a recunoaste succesul in afacerile pe care le vedem ca functioneaza deja, in jurul nostru; si sa ne stabilim scopul vietii noastre de a deveni si noi la randul nostru patronii unor afaceri de genul.

Oportunitatile de a face bani exista oriunde in jurul nostru. Depinde in absolut totala masura de noi insine, in care dintre cele trei categorii de oameni ne incadram: #cheltuitori, #muncitori sau #patroni.

Insa important este sa constientizam faptul ca doar patronii se imbogatesc!

 

Dupa cum spune-am, exista o gramada de informatie utila pe care o gasesti in aceasta carte si pe care sa o aplici in viata ta financiara cu scopul de a face imbunatatiri chiar in acest moment.

Insa mentalitatea si gandirea potrivita care mi-a atras atentia cel mai mult, este aceasta mentalitate cu care il invatase si bunica Rose Bach, pe micutul ei nepotel David.

Mentalitatea de a se incadra in tipologia oamenilor care intentioneaza sa devina patroni, si sa se aseze in acelasi timp pe ei insisi, pe drumul care duce spre bogatie.

Sper ca am avut ocazia sa iti imparatesc cateva informatii pretioase si valoroase prin intermediul acestui post.

Pana data viitoare, cu mult respect, Taloş Darius.

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele materiale pline de inspiratie de pe blog.

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *