Cele 21 de secrete ale milionarilor

18 Feb

the-21-success-secrets-of-self-made-millionaires-tracy-en-1836_993x520

Cel mai important lucru in a atinge succesul financiar nu sunt banii, ci este tipul de persoana care trebuie sa devii, pentru a castiga banii respectivi.

SUCCESUL NU ESTE UN ACCIDENT!

Pentru fiecare actiune exista o reactie.

Succesul financiar este rezultatul unor actiuni specifice pe care trebuie sa le faci din nou si din nou si din nou, pana cand atingi independenta financiara mult dorita.

Legea cauzei si efectului functioneaza pentru oricine.

Nu conteaza daca esti roman sau maghiar, nu conteaza daca esti alb sau negru, nu conteaza daca esti clasa 10a sau ai terminat masterul, nu conteaza daca ai bani cat sa traiesti de pe azi pe maine, sau esti bilionar.

 

Replay.

Succesul nu este un accident.

Pentru fiecare actiune exista o reactie.

Succesul financiar este rezultatul a unor actiuni specifice pe care trebuie sa le faci din nou si din nou si din nou, pana cand atingi independenta financiara mult dorita.

 

SECRETUL NUMARUL 1 – SETEAZA-TI VISURI MARETE!

‘ Doar visurile marete au capacitatea sa miste sufletul oamenilor ‘ Marcus Aurelius

Seteaza-ti o borna nesimtita! 10.000; 100.000; 1.000.000! Cand iti setezi aceasta borna, gandeste-te care ar fi suma de bani pe care ai dori sa o castigi, daca nu ai avea nici o limita!

Care ar fi suma de bani pe care ai dori sa o castigi daca nu ai avea nici o limita!?

Scurta paranteza. Ca si viitor psiholog si ca practician al Legii atractiei, tot ceea ce  poti sa-ti spun e ca cu cat iti setezi o borna mai inalta, cu atat ai sanse sa castigi (se poate ca adeseori sa nu convingi intocmai borna trasata), insa sa ajungi la un numar cat mai apropiat de borna respectiva.

Insa totodata, suma de bani pe care ti-o stabilesti ca vrei sa o castigi, chiar daca trebuie sa fie mai inalta decat ca de obicei, suma respectiva pe care ti-o trasezi trebuie sa fie credibila pentru tine.

Sa fie credibil pentru tine ca poti sa castigi aceasta borna.

Daca crezi ca poti sa o atingi, inseamna ca poti sa o indeplinesti.

 

SECRETUL NUMARUL 2 – VIZUALIZEAZA-TE PE TINE INSUTI CA SI PE PROPRIUL TAU ANGAJAT

La fel precum tu esti arhitectul a celei mai frumoase opere de arta, adica viata ta; tot la fel tu esti arhitectul si propriei tale afaceri, sau propriului tau destin financiar.

‘ I am the captain of my soul, I am the master of my fate ‘ William Henley

Cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci este sa consideri ca nu esti propriul tau angajat.

Si ca defapt, esti angajatul altcuiva.

Esti propriul tau angajat indiferent ca muncesti pentru tine (ai afacerea ta), sau muncesti pentru altcineva (esti angajatul altcuiva). Chiar si daca esti angajatul altcuiva, defapt, tu tot pentru tine muncesti!

Masura in care creezi cat mai multa valoare pentru seful tau, este masura financiara cu care si seful tau te va recompensa pe tine ca si rasplata.

Insa probabil ca cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci, mai ales cand ai propria ta afacere si esti propriul stapan al modalitatii prin care tu oferi valoare lumii, iar lumea te rasplateste cu resursele ei financiare (esti antreprenor cu alte cuvinte), este sa te consideri pe tine insuti orice altceva, in afara de propriul tau angajat!

Cand ai destinul vocatiei in mainile tale, nu mai ai nici o scuza legat de feedback’ul  financiar primit de la oamenii din jurul tau, pentru care creezi valoare.

 

SECRETUL NUMARUL 3 – FA CEEEA CE IUBESTI

Iubeste ceea ce faci!

Acesta este secretul larg acceptat al tuturor oamenilor instariti, al tuturor oamenilor care au atins borne impresionante in lumea finantelor.

Este de la sine inteles ca atata timp cat nu iubesti ceea ce faci (nu te iubesti pe tine insuti pentru ceea ce faci), cum altfel ai putea acapara resursele financiare?

Din moment ce nu iubesti intocmai procesul prin care aduci acele resurse la suprafata!?

 

SECRETUL NUMARUL 4 – FA UN ANGAJAMENT SA DEVII EXCELENT IN CEEA CE FACI

Fa un angajament fata de tine insuti ca vei intra printre primii 10% cei mai profesionisti oameni din domeniul tau in care practici.

Probabil ca ai auzit deja, si nu mai este o necuscuta pentru tine, ca primii 10% din orice domeniu de activitate, castiga in jur de 80-90% din resursele financiare; iar resul de 10-20% din resursele financiare ramase, raman pentru restul de 80-90% de indivizi din domeniul respectiv.

Restul de 10-20% din resurse raman pentru marea majoritate de 80-90% dintre indivizii care nu au facut un angajament fata de ei insisi, ca vor intra printre primii 10% cei mai profesionisti oameni din domeniul respectiv.

 

SECRETUL NUMARUL 5 – LUCREAZA MAI MULT TIMP SI DE CALITATE MAI INALTA

‘ The harder I work, the luckier I get ‘ James Thurber

Oamenii obisnuiti lucreaza 40 de ore saptamana. Oamenii care sunt proprii lor angajati (lucreaza pentru ei insisi, pentru afacerea lor), lucreaza 60, sau 70, sau peste 70 de ore pe saptamana. Lucreaza, de asemenea, sambata si duminica, iar pentru ei nu exista vacante.

Pentru ca intocmai procesul de a munci in propria lor afacere, este o vacanta!

Intelegi tu care este secretul aici? Secretul dintre milionari si oamenii comuni?

Oamenii instariti iubesc ceea ce fac, iar din moment ce iubesc ceea ce fac sunt capabili sa iti petreaca 60 sau poate chiar 70 de ore pe saptamana lucrand in propria lor afacere.

Din moment ce acesti oameni lucreaza peste 60 sau 70 de ore pe saptamana in propria lor afacere, este aproape inevitabil ca rezultatele financiare sa nu apara.

 

SECRETUL NUMARUL 6 – PLATESTE-TE PE TINE INSUTI MAI INTAI!

Probabil ca esti obisnuit deja sa gasesti acest principiu in marea majoritate a cartilor de educatie financiara. Cum ar fi de exemplu Tata bogat, tata sarac; Cel mai bogat om din Babilon.

Obiceiul de a te plati pe ei insusi mai intai, este un obicei nespus al tuturor oamenilor instariti.

Pastreaza 10% din fiecare salariu sau sursa de venit pe care o ai, plaseaza acei bani in contul tau personal pentru Independenta financiara.

Vei fi uimit sa vezi cum numarul banilor din acest cont va creste odata cu timpul.

 

SECRETUL NUMARUL 7 – DEVINO DEDICAT SA II SERVESTI CAT MAI BINE PE CLIENTII TAI

‘ Poti sa castigi tot ceea ce iti doresti in viata, atata timp cat ajuti cat mai multa lume sa castige ceea ce vor ‘ Zig Ziglar

Devino dedicat, tot mai mult pe zi ce trece, sa oferi o calitate tot din ce in ce mai inalta, pentru produsele sau serviciile pe care le oferi clientilor tai.

Sau, pentru serviciile si munca pe care o oferi angajatorului tau.

Nu uita, totul se rezuma la principiul de a creea valoare.

Cu cat creezi o valoare tot mai inalta pentru clientii tai prin produsele sau serviciile pe care le oferi, tot cu atat clientii tai te vor rasplati cu o valoare si mai inalta ca si recompense financiare.

Cu cat creezi o valoare tot mai inalta prin serviciul si munca pentru pe care o oferi sefului tau, seful tau te va rasplati cu o masura tot mai inalta din recompensele financiare castigate de el.

Ori.. in cazul in care lucrul acesta nu se intampla, inseamna ca trebuie sa schimbi seful.

Este de la sine inteles, ca atata timp cat tu aduci o valoare tot mai inalta pentru afacerea sau compania sefului tau; si seful tau trebuie sa te rasplateasca pe tine intr-o masura echivalenta din resursele lui financiare.

Iar cand vine vorba de creat si distribuit valoare semenilor tai prin intermediul firmei/afacerii tale:

‘ Adu valoare firmei tale si firma ta te va recompensa ‘ Paul Martinelli

 

Sapte este cifra magica, este cifra mea preferata. Nu este la intamplare ca am ales sa ma rezum intocmai la sapte din cele douazeci si unu de principii propuse de Brian Tracy.

Cu aceste sapte principii am rezonat cel mai mult.

Insa tu poti sa citesti toate cele 21 de principii intr-o maniera mult mai detaliata si mai laborioasa, achizitioanand cartea lui Brian Tracy, pentru biblioteca ta personala.

Tot ceea ce poti sa iti spun e ca celelalte 14 principii sunt la fel de importante si de valoroase pentru cresterea ta personala in educatia financiara, precum aceste sapte principii elaborate in acest review.

 

P.S. In prima mea carte, Convingerile oamenilor de succes, la sectiunea Statutul Finanicar abordez primele Trei principii financiare, minime si atotnecesare, prin ajutorul carora orice individ poate parcurge drumul de la incepator la independent financiar.

Acceseaza detaliile despre carte aici:

14285360_580533222152950_82442798_o

Cu respect, Taloş Darius.

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *