How To Get Rich – Donald Trump

8 Dec

514fvi0hcbl-_sx301_bo1204203200_

Scurta introducere inainte. Donald Trump este unul dintre cei mai bogati oameni ai Americii, in general (avere estimata la 3.1 miliarde de Dolari).

Cat si cel mai puternic om din lume la ora actuala, prin postura de presedinte al Statelor Unite.

A invatat inca de mic copil, de la tatal sau, arta de a fi un constructor de zgarie-nori in New York.

De exemplu, asa se explica faptul ca el detine azi (un simplu caz particular dintre multiple altele), The Trump Tower, situat tocmai in mijlocul Manhattan-ului.

Adica in centrul New York-ului.

The Trump Tower valoreaza singur 353 milioane de Dolari.

views-trump-tower

The Trump Tower, 725 5th Ave, New York, NY 10022, Statele Unite ale Americii.

Insa Donald detine multe alte complexe asemanatoare cum ar fi: Trump Hotel and Tower (Chicago), Trump International Hotel (Las Vegas), Trump Hotel Rio de Janiero; Trump Ocean Resort Baja Mexico etc.

Sa vedem in continuare, cateva dintre cele mai importante ganduri din partea lui Donald Trump pentru tine, in mod special cand vine vorba de facut avere.

 

Trust in God and be true to yourself. Marry Trump

Marry Trump este mama lui Donald Trump, insa nu acesta este lucrul cel mai important.

Intr-adevar, a te increde in Dumnezeu este un lucru larg acceptat printre milionarii Americii, insa subtilitatea acestui citat, din perspectiva blogului InteligentFinanciar, este urmatoarea:

De ce oare ii place lui Donald Trump acest citat intr-atat de mult incat l-a pus intocmai la inceputul cartii.

Trust in God – In God we trust.

Cuvintele scrise pe spatele tuturor bancotelor dolarilor americani.

Coincidenta sau nu?

Trust in God – In God we trust = $$$

 

It’s now 2004, I’m still making deals around the clock, and I still don’t do it for the money.

Desigur, cu totii i-am putea spune lui Donald ca daca nu face afaceri pentru bani, sa o faca pe gratis. Ni se pare amuzant sa il credem ca el nu face afacerile pentru bani.

Cred totusi ca el si-a demonstrat indeajuns de convingator pana acum, faptul ca poate sa scoata miliarde de dolari din afaceri.

Pentru ce o mai face atunci?

Pentru ca iubeste procesul de a face bani, iubeste jocul si strategia afacerilor.

Banii nu reprezinta un final prin natura lor, banii sunt doar un feedback ca ceea ce faci, o faci bine.

 

Daca nu spui lumii despre succesul tau personal, cel mai probabil ei nu vor auzi despre tine.

In cartea mea, Convingerile oamenilor de succes, abordez subiectul conform caruia, lumea isi doreste ca tu sa devii o persoana de succes.

Pentru ca daca tu poti sa o faci, inseamna ca si ei pot sa o faca.

Succesul nu poti sa il indeplinesti singur, succesul il indeplinesti datorita interactionarii celorlalti oameni cu produsele sau serviciile oferite de tine.

Asadar, cum faci in asa fel incat oamenii sa auda cat mai adesea de tine (produsele sau serviciile tale oferite)? Vorbesti cat mai adesea despre ele.

Intelegi la modul cel mai direct faptul ca, este de datoria ta ca cei din jur sa auda de tine.

 

Seteaza standardele.

In cazul in care vorbim de afacerea ta care implica angajati, chiar daca tu esti seful acestora, nu mai reprezinta o necunoscuta faptul ca, tu trebuie sa muncesti mai mult decat fiecare dintre ei.

Acest rol este dat de natura pozitiei liderului; cu cat cineva se afla mai deasupra pe scara ierarhica, cu atat: nu ii va fi programul mai lejer, ci va avea cat mai multe responsabilitati.

Castigatorii vad provocarile de zi cu zi ca inca o oportunitate de a-si dovedi lor insusi valoarea personala. Donald Trump

Standardele trebuie sa le setezi in asa fel incat, constient fiind de acestea, tu ca lider esti prima persoana responsabila care trebuie sa respecte standardele si sa treaca la actiune.

 

A avea o pasiune pentru ceea ce faci, este, literalmente, crucial.

Pentru ca in momentul in care nu mai esti entuziasmat de lucrurile pe care le faci in afacerea ta, cum te-ai astepta ca altii sa fie entuziasmati de lucrurile pe care le fac in afacerea ta, pentru tine?

In momentul in care angajatii tai sunt magnetizati de entuziasmul tau personal, luand in considerare psihologia organizationala care spune ca angajatii modeleaza preferintele superiorilor, care crezi ca va fi gradul de entuziasm al angajatilor tai pentru afacerea ta?

Ai ghicit.

Gradul lor de entuziasm se afla exact cu o marime in plus sau in minus, fata de gradul tau de entuziasm.

Deci, acesta este si motivul pentru care a avea o pasiune pentru ceea ce faci, este deosebit de important, avand in vedere entuziasmul cu care desfasori lucrurile.

 

Legat de calitatea produselor sau serviciilor afacerii tale, Donald Trump iti propune doua intrebari personale care pot sa puna punctul pe i.

(1) Exista cineva care poate sa faca mai bine lucrul pe care il faci tu?

In cazul in care exista, modeleaza!

In cazul in care esti primul pe piata, inoveaza!

Daca exista cineva mai bun decat tine pe piata, cauta sa compensezi cu anumite calitati personale pe care ei nu le poseda.

Daca esti primul pe piata, cauta sa nu existe niciodata momente in care sa stai pe loc, pentru ca in momentul in care faci lucrul acesta, ceilalti din urma te vor ajunge.

(2) Ce anume ma prefac ca nu vad?

Inainte de a te auto-ridica pe nori, asigura-te ca accesezi bine perspectiva lucrurilor de jos.

Exista situatii in care imbunatatiri esentiale nu sunt aduse afacerii tale, pentru ca te prefaci ca nu le vezi.

Daca ai acel sentiment ca ceva lipseste, ca lucrurile nu sunt complete, sau ca lucrurile ar fi putut fi mult mai bune; intreaba-te pe tine insuti: Ce anume ma prefac ca nu vad?

Si actioneaza in perspectiva aceea!

 

In concluzie, pot sa va spun ca vorbim de un numar de 259 de pagini, lungime pe care se intinde cartea autobiografica a lui Donald Trump.

Carte este in special despre stilul sau de viata, obiectivele sale din trecut cat si obiectivele de viitor, in afaceri; totodata, fiind vorba despre o colectie buna de insight-uri legate de mentalitatea si felul lui de a proceda si a fi in afaceri.

Pe final, va las impreuna cu un citat plin de inspiratie din partea actualului presedinte al Statelor Unite, Donald Trump:

Daca oamenii au timp sa isi planga de mila, inseamna ca nu sunt indeajuns de ocupati sa munceasca la scopurile lor.

Cu respect, Taloş Darius.

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest articol ar putea fi folositor si prietenilor tai, nu uita sa dai si un Share.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *