Tu iti monitorizezi resursele tale financiare?

29 Oct

3d89ef91270575d7a6e55e90c9503767Uneori simpla inregistrare a unui #comportament poate duce la imbunatatirea situatiei.

Wright &Miltenberger (1987), au observat ca inregistrarea de catre subiecti a propriilor ticuri motorii, a dus la reducerea lor.

Winett, Neale & Grier (1979), au aratat ca evidenta proprie pe care oamenii o tin pentru consumul casnic de electricitate, duce la reducerea consumului.

Care ar fi rezultatele in cazul in care fiecare dintre noi ne-am monitoriza propriile noastre tranzactii financiare; indiferent care sunt ele, de la cele mai mici pana la cele mai mari?

Pentru o #interventie eficace asupra situatiei noastre financiare, comportamentul nostru financiar trebuie sa fie complet masurabil si transparent in acelasi timp.

Doar in cazul in care avem datele complete in legatura cu ceea ce castigam si ceea ce cheltuim, putem sa intervenim in mod eficient si in control deplin asupra viitorului nostru financiar.

Banii putini trebuie intotdeauna planificati, doar in acest fel ei se pot inmulti odata cu timpul.

In schimb, ignorarea inregistrarii cheltuielilor facute este o caracteristica tipica a celor care cheltuiesc excesiv.

 

O simpla #modalitate pentru a-ti urmari atat cheltuielile cat si veniturile din fluxul tau financiar, o modalitate distractiva si atractiva in acelasi timp, este aceea de a implementa obiceiul de a economisi 10% (click pentru articol) din toate resursele tale financiare.

Intotdeauna m-am uitat la masele de oameni si la cum traiesc ei. Am vazut cat de mult muncesc oamenii pentru a-si ajuta familiile.

Multe, multe ore de munca pentru un minimum necesar.

Banii nu ar trebui sa fie niciodata imprastiati sau lasati nemonitorizati, indiferent cat de multi ar fi ei.

Cu respect, Talos Darius.

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele materiale pline de inspiratie de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *