Cel mai bogat om din Babilon

2 Aug

cel-mai-bogat-om-din-babilon-secretele-eterne-ale-succesului_1_fullsizeBanii devin o achizitie usoara pentru cei care inteleg achizitiile atat de simple care guverneaza banii.

Banii sunt guvernati azi de aceleasi legi care ii guvernau si atunci cand oamenii prosperi, forfoteau pe strazile Babilonului cu 6000 de ani in urma.

Ce descoperire, ar putea spune cineva.

Chiar daca pamantul e total schimbat acum, la suprafata, decat felul in care arata acum 6000 de ani in urma, legile dupa care functioneaza banii, pamantul si universul, raman aceleasi.

Cat de spectaculoasa poate sa fie ideea ca oamenii care traiau acum 6000 de ani in urma in Babilon, cel mai faimos oras de pe pamant la vremea aceea, pot sa te invete – astazi – cum sa stapanesti legea finantelor.

 

Averea unui om nu consta in punga pe care o poarta cu el la cingatoare. O punga groasa se goleste repede daca nu exista un izvor de aur de unde sa o adapi mereu.

Va suna cumva a Conducta de milioane, sau Tata bogat, tata sarac, investeste intr-un lant de active si inlatura pasivele?

Mai mult ca sigur suna in acest fel.

O punga groasa de monede de aur poate reprezenta o suma de bani pe care o ai chiar in acest moment, poate reprezenta chiar salariul tau lunar. Daca nu exista un izvor de aur de unde sa adapi acea punga de aur mereu; atat banii pe care ii ai chiar in acest moment se vor risipi, cat si salariul tau lunar se va cheltui luna de luna.

Asa ca ce e de facut?

Daca nu iti construiesti un izvor de aur de unde sa iti adapi punga cu monede de aur mereu (daca nu iti construiesti un lant de active bine fundamentat), indiferent ce suma de bani ai avea chiar in acest moment; indiferent cat de avantajos e salariul tau, ce te vei face in momentul in care salariul incepe sa mai apara, sau punga cu monezi se goleste?

Mai devreme sau mai tarziu vei ajunge un sclav.

Asa ca izvorul de aur care adapa punga cu monezi de aur mereu, este secretul.

Un lant de active bine fundamentat care sa iti sustina stilul de viata actual, fara ca tu sa fii implicat in munca directa, este cheia.

Nu uitati in acelasi timp, ca este foarte periculos sa depindeti doar de un singur izvor.

Atunci cand viata ta financiara depinde doar de o singura sursa de venit, esti literalmente pe marginea prapastiei.

 

Trebuie sa pastrezi mereu o parte din tot ce castigi. Nu trebuie sa fie mai putin de o zecime, indiferent ca de mic este venitul tau.

Fiecare moneda de arama este copilul monedei de aur, ce lucreaza si ea pentru tine.

Iti suna cumva a economisi 10% din toate veniturile pe care le ai?

De ce oare se regaseste acest principiu absolut in orice carte de dezvoltare financiara?

Probabil ca o fi important. Asa ca incepe sa implementezi acest principiu chiar de azi.

Trebuie sa pastrezi mereu o parte din tot ce castigi, indiferent cat de mic este venitul tau.

Obiceiul conteaza, nu suma. Daca te obisnuiesti sa economisesti sume mici de bani, mai devreme sau mai tarziu vei ajunge sa economisesti sume mari de bani.

 

Plateste-te pe tine insuti mai intai. Cu cat plantezi samanta mai repede cu atat mai repede va creste si copacul.

Nu mai este o noutate faptul ca celui care are, i se vada. Atentie!

Nu cei care nu are, i se va da, ci celui care are!

Asa ca nu mai este o noutate deloc faptul ca cu cat incepi sa plantezi mai repede semintele viitoarelor surse financiare, cu atat va creste si copacul.

Adica se va largi mult mai repede punga ta cu monezi din aur, contul tau bancar.

Gandeste-te cati bani ai fi avut astazi, daca sa zicem ca de la varsta de 18 ani, ai fi economisit 10% din fiecare venit financiar pe care il ai?

Cu siguranta ca ai fi fost cu un pas mult mai in fata, catre atingerea independentei financiare!

 

Mai intai trebuie sa-ti organizezi o armata de sclavi de aur si apoi te poti bucura fara regrete de ospete-ndestulate.

Diferenta dintre bogati si oamenii saraci, este diferenta in care lucrurile se intampla.

Mai exact, oamenii saraci intreprind lucrurile intr-o ordine gresita.

Oamenii bogati mai intai sufera, prin munca si prin sacraficiu. Sufera prin munca de a-si construi izvoarele de aur, si se sacrifica prin a amana recompensa imediata astazi, cu scopul de a avea o recompensa mult mai imbelsugata maine.

Abia apoi dupa suferinta si sacrificiu, oamenii bogati se bucura.

Oamenii saraci vor ca sa se bucure inainte ca sa sufere, sau vor sa se bucure fara ca sa se sacrifice deloc.

Noi stim insa ca inaintea ca sa apara momentul in care ne vom bucura fara regrete de ospete-ndestulate, trebuie sa construim mai intai o intreaga armata de slavi de aur care sa munceasca pentru noi insine.

Asadar, nu prea poti ca sa te bucuri, fara ca sa te sacrifici, sau fara ca sa suferi mai intai.

 

Placerea pe care ti-o ofera obiceiul de a strange bani pe care sa nu-i cheltuiesti niciodata este o placere mult mai mare decat placerea pe care ti-o ofera banii pe care ii cheltuiesti.

Noi trebuie in primul rand sa invatam cum sa ne pazim sumele mici de bani pe care le castigam, inainte ca zeii sa ne incredinteze sumele mult mai mari.

Cei care au inceput deja sa economiseasca 10% din veniturile lor, (vezi articolul din linkul anterior) cu scopul de a atinge independenta financiara; stiu ca obiceiul de a economisi bani pe care nu ii vor cheltui niciodata, este cel putin la fel de satisfacator si de implinitor, precum obiceiul de a economisi bani.

Obiceiul de a economisi bani pe care stii ca nu ii vei cheltui niciodata, este cel putin la fel de satisfacator si de implinitor, precum obiceiul de a cheltui bani.

Stiti de ce este obiceiu de a economisi bani pe care stii ca nu ii vei cheltui niciodata, cel putin la fel de implinitor ca si obiceiul de a cheltui banii, chiar astazi?

Pentru ca nu destinatia conteaza, ci insasi calatoria.

Fi-ti siguri ca odata ce incepeti sa preluati fraiele vietii voastre financiare, zeii vor incepe sa va incredinteze sume indeajuns de largi de bani incat vor fi de ajuns de multi bani atat pentru a economisi bani pe care stiti ca nu ii veti cheltui niciodata, cat si destui de multi bani incat sa va bucurati de ospete-ndestulate.

 

Cele sapte leacuri impotriva saraciei cat si cele Cinci reguli ale aurului, le gasiti in continuare in continutul acestei carti.v

Acum, in final, nu pot decat sa va las cu aceste cuvinte pline de intelepciune care in cea mai mare parte a lor, descriu mentalitatea celor mai bogati oameni din Babilon.

Daca intr-un om salasluieste sufletul unui sclav, oare acesta nu va deveni sclav, indiferent care este originea lui?

Daca insa intr-un om salasluieste originea unui om liber, oare acesta nu va deveni un om respectat si onorat de semenii sai, in ciuda nefericirilor pe care viata i l-ea pus in cale?

 

Cu respect, Talos Darius.

Cartea se poate achizitiona de aici.

 

P.S. Daca ti-a placut acest review, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook din dreapta sus, sau subsolul articolului in caz ca citesti de pe telefon sau de pe tableta.

In acest fel vei putea ramane in contact cu viitoarele review’uri de pe inteligentfinanciar.

 

Salvează

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *