T. Harv Eker te invata cum sa devii bogat

25 Jul

mmi_photo_harv_thechair_3163Daca vrei sa devii bogat, trebuie sa incepi sa faci ceea ce fac oamenii bogati. Inceteaza sa mai inventezi roata succesului, cum s-ar zice!

In continutul acestui articol vreau sa ne uitam impreuna la doua dintre filosofiile de viata ale lui T. Harv Eker, autorul bestseller-ului Secretele mintii de milionar.

Privite dintr-un anumit punct de vedere, aceste doua filosofii de viata reprezinta intocmai esenta procesului de a castiga banii si a atrage banii in viata ta.

Daca vrei sa devii bogat in viitorul apropiat, este timpul sa inlaturi miezul de coaja. Este timpul sa faci ceea ce, literalmente, fac oamenii bogati.

 

Exista bani. Exista creatie.

Banii nu sunt creatia, ci sunt doar rezultatul creatiei.

Cand fiecare dintre noi ne uitam la banii din viata noastra, noi ne uitam defapt la rezultatele creatiei din viata noastra.

Daca ne uitam la banii din viata noastra, practic ne uitam la cat de multe persoane din jurul nostru, am reusit sa ajutam prin intermediul creatiei noastre.

Daca avem multi bani, inseamna ca prin intermediul creatiei noastre am reusit sa ajutam cat mai multe persoane.

Daca nu avem bani mai deloc, inseamna ca si creatia din viata noastra este aproape de punctul zero; nu numai ca nu am fost folositori pentru persoanele din jurul nostru, dar nu am fost folositori nici macar pentru noi insine.

Ce trebuie sa facem daca vrem sa inmultim banii din viata noastra?

Ce trebuie sa facem daca vrem sa ii dublam?

Dar daca vrem sa ii incezim?

Ai ghicit. Trebuie sa dublam sau sa inzecim rezultatele creatiei din viata noastra.

Banii sunt o reflexie directa a rezultatelor pe care le strangem si le oferim persoanelor din jurul nostru, prin intermediul creatiei noastre.

Daca vrem sa inmultim banii trebuie sa inmultim creatia.

Cum inmultim creatia?

Ne focusam atentia de pe bani pe creatie.

Ce fac majoritatea oamenilor?

Se concentreaza pe bani in loc de creatie. Sa intreaba cum anume pot sa faca mai multi bani, ce anume trebuie sa faca sa obtina mai multi bani, cum pot sa lucreze mai mult timp ca sa obtina mai multi bani, din ce surse posibile pot sa obtina mai multi bani.

Insa foarte putini se intreaba in schimb, CE INSEMNA BANII!?

Banii sunt rezultatul creatiei.

 

Daca vrem sa avem bani inainte de creatie, cu alte cuvinte, practic, punem caruta inaintea boilor.

Cand ne concentram pe bani in loc sa ne concentram pe creatie, literalmente punem caruta inaintea boilor.

Se transforma cumva intr-un deja-vu, vorba aceea ca o persoana cu cat se straduieste sa stranga mai multi bani in viata, cu atat banii vor fugi de acea persoana cat mai departe ? Se transforma.

Daca vrei sa faci mai multi bani, sau daca vrei sa iti dublezi veniturile, sau daca vrei chiar sa iti inzecesti veniturile; trebuie sa oferi mai multa creatie, trebuie sa iti dublezi creatia, trebuie sa iti inzecesti creatia.

Iar aceasta este una dintre cele doua filosofii importante pe care T. Harv Eker pe care le propovaduieste de fiecare data la cursurile si seminariile lui.

Banii sunt rezultatul creatiei. Masura in care iti doresti sa abunde banii in viata ta, este masura in care trebuie sa raspandesti creatie in jurul tau.

 

Acum ca am definit ce sunt banii si ce sunt creatia; acum ca am definit ca este creatia cea care vine inaintea banilor iar banii sunt rezultatul creatiei, iar daca ne dorim bani din abundenta in viata noastra trebuie sa oferim creatie din abundenta la randul nostru, cred ca e momentul potrivit sa trecem la cea de-a doua filosofie a lui T. Harv Eker – si anume – CE ESTE CREATIA?

Creatia este procesul prin care noi rezolvam probleme pentru oamenii din jurul nostru.

Cum anume am putea sa castigam banii din abundenta in viata noasta, daca nu rezolvand probleme pentru oamenii din jurul nostru?

Nimeni nu o sa ne dea bani pentru ca suntem frumosi, ca avem o situatie mai speciala, ca suntem studenti, ca suntem elevi, ca suntem mai cu mot, ca suntem de vita nobila.

Nu. Nu. Nu. Nimeni nu o sa ne dea bani in viata noastra pentru motivele enumerate mai sus. Sau in cazul in care cineva o sa ne dea bani pentru asemenea motive, nu o sa o faca pentru mult timp.

In schimb orice persoana o sa iti dea bani in cazul in care tu ai capacitatea de a rezolva o anumita problema cu care acea persoana e confrunta.

In cazul in care rezolvam probleme pentru oamenii din viata noastra, cu alte cuvinte, le facem viata mai usoara si mai satisfacatoare.

Oamenii respectivi ne vor rasplati la randul lor cu resurse financiare.

Nu o sa iti trimita Dumnezeu bani din cer, nu o sa se inmulteasca banii in cazul in care ii plantezi in gradina din spatele casei, nu o sa apara intr-un mod miraculos bani in viata ta in cazul in care stai si meditezi toata ziua la bani, in loc sa treci la actiune sa rezolvi o problema sau doua la care te pricepi cel mai bine, accesand resursele financiare de la oamenii din jurul tau prin intermediul creatiei tale.

Singura modalitate prin care poti sa obtii bani pe termen lung, este obtii acesti bani de la persoanele cu care esti inconjurat.

Nimeni altcineva in afara de oamenii cu care esti inconjurat, nu iti vor putea oferi resursele financiare, decat.. oamenii.

Oamenii iti vor oferi resursele lor financiare in momentul in care tu incepi sa rezolvi probleme pentru ei.

Rezolvi problemele din viata oamenilor prin intermediul creatiei tale.

Prin intermediul creatiei tale accesezi resursele financiare.

Inceteaza sa mai pui banii inaintea creatiei. Inceteaza sa te mai concentrezi pe cum sa faci bani, in loc sa te concentrezi pe cum sa faci creatie.

 

Asadar, acestea sunt doua dintre filosofiile cele mai importante ale lui T. Harv Eker, pe care le practica in viata de zi cu zi si pe care le foloseste de fiecare data in cursurile si seminariile sale din peste 140 de tari.

Exista bani. Exista creatie.

Inceteaza sa te mai concentrezi pe cum sa faci bani, incepe de indata sa faci creatie.

Prima data trebuie sa apara creatia si doar mai apoi vor aparea banii. Banii sunt un rezultat al creatiei.

Daca vrei sa iti dublezi sau inzecesti veniturile, trebuie sa iti dublezi sau inzecesti creatia.

Oamenii din jurul tau sunt sigura sursa de la care poti sa accesezi resursele financiare pe termen lung.

Insa nici unul dintre oameni nu iti va da banii lui fara ca tu sa nu faci ceva pentru acea persoana la schimb.

Oamenii iti vor da banii lor in momentul in care incepi sa rezolvi probleme pentru ei.

In special problemele cu care ei se confrunta, nu au o expertiza in domeniu, iar tu te pricepi sa rezolvi acele probleme.

Rezolva probleme oamenilor prin intermediul creatiei tale, iar ei te vor rasplati bucurosi.

Care ar putea fi o problema din viata oamenilor care tie ti-ar face foarte mare placere sa o rezolvi?

Cu alte cuvinte, care ti-e vocatia?

#FilosofiaBanilor.

Cu mult respect, Talos Darius.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *