Afacerea ta evolueaza odata cu tine

6 Jul

6030a3935e2dc67530ef1cf6c7bb7431Aceasta conceptie conforma careia afacerea ta evolueaza cu tine am gasito atat la Lorand Soares 21 de metode pentru a creste afacerea ta, cat si la Daniel Zarnescu Cele doua secrete ale cresterii unei afaceri mici.

Si cum vine chestia asta – afacerea ta evolueaza odata cu tine..?

Inseamna ca nivelul la care te aflii tu in dezvoltarea emotioanala, intelectuala, financiara, este nivelul la care se afla afacerea ta?

Inseamna ca afacerea ta este doar o oglindire a personalitatii tale, si aceleasi puncte tari sau puncte slabe, convingeri benefice sau atitudini limitative, pe care le ai tu, le are si afacerea ta!?

Inseamna ca blueprintul afacerii tale este ca printr-o minune perfect echivalent cu blueprintul tau personal? Si ca pana cand containerul tau financiar intelectual nu poate fi capabil sa primeasca mai multe resurse financiare pentru moment, nici afacerea ta nu va evolua pana cand dezvoltarea va avea loc!?

Se pare ca da.

Nivelul de dezvoltare al afacerii tale este echivalent cu nivelul tau personal de dezvoltare.

Tu esti motorul din spatele afacerii tale, tu esti mintea afacerii tale, tu esti personalitatea din spatele afacerii tale.

Si nu uita ca oamenii cumpara mult mai adesea personalitati atractive, decat cumpara serviciile sau produsele afacerii tale. Gandeste-te ca serviciile sau produsele tale pot fi achiztionate si din alta parte, poate chiar si la un pret mai mic, iar atunci este personalitatea din spatele afacerii cea care face diferenta!

Ajungem deci la concluzia ca daca vrem ca afacerea noastra sa se dezvolte si sa creasca, trebuie sa fim noi primii cei care crestem si ne dezvoltam. Cum facem lucrul acesta?

 

# Unu la mana, multa, multa educatie. O educatie continua. Carti, workshop’uri, seminarii, conferinte!

In momentul in care crezi ca le stii pe toate, educatia ta a luat sfarsit, iar din acel moment incepe decaderea ta. Cum ai putea tu sa spui ‘Da’ educatiei tale, atata timp cat crezi ca le stii pe toate?

Cea mai buna sursa prin care sa te dezvolti pe tine insuti, ca mai apoi sa se dezvolte si motorul din spatele afacerii tale, este educatia ta! Educatia trebuie sa fie pe nisa ta principala de activitate, dar totodata si in celelalte domenii importante ale vietii. Inteligenta emotioanala, capacitatea de a amana recompensa imediata pentru a urmari un scop pe termen lung, capacitatea de a negocia si de a fideliza clientii. Inteligenta financiara si capacitatea de a nu cheltui toate resursele financiare castigate astazi, ci de a pune deoparte atat pentru investitii cat si pentru perioadele de criza.

# Doi la mana, grupul tau master mind. Se spune Henry Ford, promotorul industriei americane de autovehicule (avere estimata la 199 miliarde $), avea o educatie de nivelul unei scoli elementare. Si totusi cum a reusit sa ajunga unul dintre cei mai bogati oameni ai vremii lui!?

A avut capacitatea de a coordona in acelasi loc mai multi oameni ce poseda cunostinte specializate din varii domenii, si abilitatea de a transmuta in mintile acestora propria lui viziune legata de cea mai mare companie de autoturisme la vremea lor.

Pentru Henry Ford ar fi fost imposibil sa ajunga de unul singur la un nivel atat de superior (199 miliarde $), daca nu ar fi avut propriul sau grup master mind in spate. Iar aici nu este exclusiv vorba doar de – unde-s multi puterea creste, ci este vorba si de capacitatea nemarginita a unui grup master mind bine inchegat, unde fiecare dintre membri poseda cunostinte specializate dintr-un anumit domeniu, iar toti acei oameni se aduna la un loc si formeaza impreuna o biblioteca cu rafturi pline de informatie pura si pretioasa.

# Trei la mana. Dezvolta-ti propia personalitate si propia imaginea sociala din spatele afacerii, care pana la urma influenteaza intregul spirit de prosperitate al afacerii.

Lorand Soares la seminarul mentionat in inceputul articolului, mentiona faptul ca el nu are propria lui locuinta, ci alege sa locuiasca in chirie, dar in acelasi timp conduce ultimul model al masinii lui preferate.

Cum argumenteaza el motivele pentru alegerea asta? O casa sau un apartament nu ii aduc bani, in schimb masina pe care o conduce cu siguranta incheie mult mai multe contracte pentru el decat daca ar fi condus doar o masina random. Totul este vorba de imagine!

Oamenii care te vad te judeca. In cazul in care interactionezi si ai afaceri de incheiat cu oameni care se afla la un nivel financiar superior decat nivelul tau, oamenii respectivi trebuie sa se convinga, de faptul ca ei tocmai au in cheiat un parteneriat cu cineva care se afla la un nivel echivalent de dezvoltare precum este nivelul lor, au de a face cu cineva de seama lor, cineva care are acelasi stil de viata superior si gusturi asemanatoare pe care le au ei.

Daca e vorba sa va reamintesc despre unul dintre review’urile anterioare de pe blog – Milionarul de alaturi, autorul argumenteaza pe cuprinsul cartii ca exista o anumita categorie de antreprenori sau liberi profesionisti din Statele Unite (cum ar fi: fizicieni, doctori, judecatori, avocati, psihologi, psihiatri, oameni de afaceri, agenti imobiliari sau furnizori), care chiar daca isi doresc sa duca un stil deviata low cost si sa puna bani deoparte, sunt obligati sa dezvolte un stil de viata superior si sa posede unele artefacte cum ar fi masini de ultima generatie si articole vestimentare de ultimul trend; o casa care sa atraga atentia cat si faptul ca aceasta sa fie plasata intr-unul dintre cartierele recunoscute ca fiind de nivel economic superior, pentru ca daca nu ar avea toate aceste lucruri nu ar fi priviti de catre potentialii clienti – ca fiind de succes!

Daca nu dezvolta tot acest stil de viata superior, oamenii din jur nu ii percep ca fiind liberi profesionisti de succes, si ei ar fi cei care ar avea de pierdut.

Clientul tau te judeca dupa prima aparenta, si chiar daca produsul sau serviciul tau este de inalta calitate si poate vine la pachet si cu un plus de extra valoare la acelasi pret standard, propria ta imagine si propriul tau stil de viata vorbesc.

Iar daca acestea nu sunt la un nivel superior precum este calitatea superioara a produsului tau, incongruenta va exista si ii va face pe oameni sa fie sceptici si sa se gandeasca cu suspiciune la tine.

Dandu-mi seama de propria mea imagine si activitate de pe blog, realizez faptul ca oferind un material de inalta calitate (avand in vedere varsta cronologica la care ma aflu momentan), cat si de faptul ca intotdeauna adaug un plus de extra valoare materialelor gratuite de pe blog (cum sunt timpul si energia mea) – degeaba voi face toate aceste lucruri:

  • atata timp cat – nu voi avea o educatie financiara proprie continua, cat si o educatie in toate celelalte domenii importante ale vietii

  • nu voi avea grupul meu master mind de blogeri, psihologi, oameni de afaceri, antreprenori si liberi profesionisti, de la care sa invat si sa gasesc materialele lor cat si stilul lor de viata de inalta calitate, la fel cum sa gaseasca si ei toate aceste lucruri la mine, pentru a avea oportunitatea sa ne inspiram, evoluam si sa crestem impreuna

  • nu voi avea o imagine sociala acurata din punctul de vedere a cine sunt, ce fac si ce urmaresc, si nu voi duce un stil de viata atractiv si de nivel superior pentru a avea ocazia sa intalnesc oameni de o calitate cat mai inalta pentru a lega parteneriate de succes impreuna

nu va creste nici popularitatea afacerii mele atata timp ca eu nu ma dezvolt pe fiecare dintre toate aceste trei domenii, ci din contra va stagna sau chiar va cobori la un nivel inferior.

 

Nivelul afacerii tale creste odata cu tine. Insa nu uitati ca dezvoltarea persoanala pe toate cele trei domenii, nu va fi si o scuza pentru lipsa unui produs sau serviciu de maxima calitate, tot la fel nu va fi si o scuza pentru lipsa inspiratiei si capacitatii de a promova bunurile intr-un mod diferentiator de concurenta.

In schimb insa atata timp cat nivelul tau propriu de dezvoltare este intr-o continua crestere, este imposibil ca afacerea ta sa nu creasca odata cu tine.

Motorul si personalitatea din spatele afacerii tale esti tu! Asigura-te ca iti duci afacerea la un nivel cat mai superior posibil.

 

** Nu uita sa lasi un Like paginigii de Facebook din dreapta sus, sau subsolul articolului in caz ca citesti de pe telefon sau de pe tableta, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Vorbesc in articolul urmator despre: Cel mai bogat om din Babilon.

Cu respect, Talos Darius.

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *