Şapte citate de Warren Buffett. Şapte filosofii de viaţă.

16 Sep

Warren Buffett

Începem prin a sublinia că Warren Buffett este unul dintre cei mai importanţi investitori americani la nivel mondial. Născut în Omaha, Nebraska, Statele Unite, a fost considerat cel mai bogat om din lume în anul 2008 şi al treilea cel mai bogat om din lume în anul curent.

Am făcut această mică introducere pentru cei pentru care Warren Buffett reprezintă o necunoscută.

Având în vedere că omul este clasat în topul mondial al celor mai bogaţi oameni, cred că putem să cădem cu toţii de acord că avem ce învăţa de la el când vine vorba de bani.

 

Am selectat în continuare şapte citate care mi-au atras atenţia în mod considerabil.

Quote no. 1: ‘ În lumea afacerilor cei mai de succes oameni sunt cei care fac ceea ce le place ‘

Haideţi să intrăm în lumea afacerilor printr-un concept universal larg acceptat, nimeni nu poate să facă bani dintr-un domeniu care nu îi place.

Poţi să faci bani dintr-un domeniu care nu îţi place şi nu îţi aduce nimic altceva ca şi câştig decât resursele financiare, dar rezultatele din domeniul respectiv se vor plasa întotdeauna la un nivel mediocru şi niciodată nu se vor ridica la nivelul de geniu; decât rezultatele pe care le are omul care produce bani din vocaţia şi chemarea lui personalizată în viaţă.

 

 

Quote no. 2: ‘ Regula numărul unu: Niciodată nu pierde bani. Regula numărul doi, Niciodată nu uita regulă numărul unu ‘

De departe se înţelege ceea ce acest citat doreşte să transmită în mod accentuat prin a doua sa parte nu uita niciodată regulă numărul unu care înseamnă să nu pierzi banii.

 

Quote no. 3: ‘ Nu economisi ceea ce rămâne după cheltuieli. Cheltuieşte ceea ce rămâne după ce economiseşti ‘

În continuarea regulii numărul unu de a nu pierde banii, acest al treilea citat vine în completarea lui spunându-ne o regulă de aur, în direcţia comportamentului cum trebuie mânuiţi banii.

Conceptul de Inteligenţă Financiară spune următoarele: ‘ Ceea ce contează nu este în mod neapărat numărul banilor pe care îi faci, ci felul cum aceştia sunt mânuiţi ‘

Rezultă de aici că sunt economiile cele care trebuiesc făcute înaintea cheltuielilor.

 

Quote no. 4: ‘ Trebuie să îţi ţii timpul sub control şi nu poţi să faci asta decât spunând NU. Nu poţi permite altor oameni să îţi facă agenda în viaţă ‘

Descoperim în acest citat tematica atotcuprinzătoare în rândul oamenilor de succes când vine vorba de timp, timpul trebuie să fie considerat resursa cea mai preţioasă chiar şi înaintea banilor.

Când nu ai bani dar ai timp, poţi să faci bani. Când ai bani dar nu mai ai timp ce poţi să faci?

Aşadar, banii sunt o resursă regenerabilă, dar timpul nicidecum. Rezultă de aici că timpul e mult mai preţios decât banii.

 

Quote no. 5: ‘ Este mai bine să fi în compania unor oameni mai evoluaţi decât tine, alege-ţi asociati cu un comportament mai evoluat decât al tău şi te vei îndrepta în acea direcţie ‘

Recunoaştem din acest citat conştientizarea tutuor oamenilor realizaţi când vine vorba de alegerea partenerilor şi de conceptul ‘ Atragi ceea ce eşti ‘ .

‘ Oammenii bogaţi se asociază cu alţi oameni pozitivi şi de succes, oamenii săraci se asociază cu alţi oameni negativi şi mediocri ‘.

Aceasta fiind una dintre cele şaptesprezece diferenţieri dintre oamenii bogaţi şi oamenii săraci, propuse de T. Harv Eker în cartea sa Secretele minţii de milionar.

Acesta fiind totodată, şi unul dintre motivele pentru care cei bogaţi devin tot mai bogaţi iar cei săraci devin tot mai săraci.

 

Quote no. 6: ‘ Diferenţa dintre oamenii de succes şi acei oameni care sunt într-adevăr de succes, este că acei oameni care sunt într-adevăr de succes spun NU aproape oricărui lucru în viaţă ‘

Abordăm în acest citat atât conceptul de Inteligenţă Financiară cât şi conceptul de Inteligenţă Emoţională.

A spune nu aproape oricărui lucru în viaţă se referă cel mai adesea când vine vorba de cheltuielile care nu sunt necesare şi care te îndepărtează de scopul tău spre a atinge Independenţa Financiară.

Inteligenţa Financiară ne spune cum mânuim banii, cum îi investim înţelept şi nu îi cheltuim.

Inteligenţa Emoţională este caracteristica numărul unu prin ajutorul căreia avem capacacitatea şi tăria necesară spunem de a spune nu!

Nu cheltuim azi puţinul pe care îl avem în momentul prezent, ci suntem – răbdători – ca puţinul pe care îl avem azi se transforme într-un puţin mult mai – mult – mâine.

 

Quote no. 7: ‘ Lasă-le destui de mulţi bani copiilor tăi în cât să creadă că sunt în stare să facă orice. Dar nu le lasă destui de mulţi bani încât să nu facă nimic ‘

Îl apreciez enorm de mult pe Warren Buffett pentru acest citat deoarece nu este doar un om responsabil, ci este un om responsabil în totalitate!

De altfel nici nu cred că ar fi fost posibilă o altă situaţie în dreptul unuia dintre top trei cei mai bogaţi oameni ai lumii, să nu se ocupe într-un mod atent şi detaliat când vine vorba de viitorul financiar al urmaşilor săi.

Aşadar, dacă legat de viitorul financiar al urmaşilor săi, Warren Buffett procedează în acest fel, conform citatului de mai sus; sfatul meu este să procedăm şi noi la fel.

 

Ar mai fi multe de zis despre omul şi gânditorul Warren Buffett. Una dintre caracteristicile principale ale lui este faptul că prin intermediul unei vieţi experimentate a unui om de geniu; pentru că este un geniu al financiarului până la urmă, şi-a dezvoltat această acuitate de a formula mari adevăruri în viată în forme mult mai mult decât memorabile.

Google Search poate fi fi prietenul tău pentru o expunere mai laborioasă şi alte citate care n-au fost incluse aici, pentru a lăsa acest post uşor de citit şi comprehensibil.

Nu uita să îmi laşi gândurile tale într-un coment în legatură cu aceste filosofii de viaţă, cât şi care a fost citatul care ţi-a plăcut cel mai mult.

Dacă ți-a plăcut oricare dintre aceste citate, nu uita să îl copiezi în descrierea unui #Share, în așa fel încât informația valoroasă de pe cuprinsul acestui articol, să ajungă și la prietenii tăi!

Te salut cu mult respect, pânădata viitoare, Taloş Darius.

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *